Spongebob komt uit de kast en steunt LGBTQIA+-gemeenschap - Actueel Cinema

   - 

Tienerzender Nickelodeon heeft een opvallende tweet over het populaire tekenfilmpersonage Spongebob Squarepants geplaatst. De gele spons komt uit de kast en wordt mascotte van de LGBTQIA+-gemeenschap. Het blijft wel onduidelijk of het personage nu homoseksueel is of niet. 

De tienerzender Nickelodeon deelde een opvallende foto op Twitter over de tekenfilmfiguur Spongebob Squarepants. Hij komt uit de kast. Op de foto wordt het personage afgebeeld in de regenboogkleuren naast de biseksuele Korra uit 'The Legend of Korra' en transgender acteur Michael D. Cohan uit 'Henry Danger'.

Dit nieuws komt naar aanleiding van de start van 'Pride Month' in de VS waarbij de LGBTQIA-gemeenschap centraal staat en mensen met een andere geaardheid hun identiteit vieren. Voor de fans van de televisieserie was de "coming-out" eigenlijk geen verrassing meer. Zij denken al lang dat hij homoseksueel is, omdat Spongebob zich samen met z'n vriend Patrick, een zeester, in een aflevering uit 2002 ontfermt over de opvoeding van een schelp. Toch is het niet duidelijk of dit bericht effectief betekent dat de spons "voor de mannen" is of niet.

Stephen Hillenburg, de bedenker van het personage, zei in eerdere interviews dat de figuur aseksueel is en dus geen seksuele voorkeuren heeft. Het blijft dus een mysterie. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: