"Tom en Jerry"-regisseur Gene Deitch overleden - Actueel Cinema

   - 

In Praag is de Amerikaanse regisseur van animatiefilms en -series Gene Deitch vrijdagavond gestorven op 95-jarige leeftijd. Dat maakte zijn uitgever bekend. 

Deitch regisseerde onder meer de kortfilm "Munro" (1960), die de Oscar voor beste korte animatiefilm won. De film gaat over een jongetje dat per ongeluk wordt opgeroepen voor het leger. Ook maakte hij in 1961 en 1962 in totaal dertien afleveringen van de populaire tekenfilmreeks "Tom en Jerry". In 1966 regisseerde hij ook de eerste verfilming van het fantasyboek "De Hobbit" van J.R.R. Tolkien.

Te midden van de Koude Oorlog reisde Deitch in 1959 af naar Praag, in het toenmalige Tsjechoslowakije, voor zakelijke onderhandelingen. Hij ontmoette er zijn toekomstige vrouw, die tekenares was, en bleef er wonen. De Amerikaan beschreef zijn ervaringen achter het IJzeren Gordijn in zijn autobiografie "For the Love of Prague" (1997). (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: