Britse actrice die bondgirl 'Pussy Galore' speelde overleden - Actueel Cinema

   - 

De Britse actrice Honor Blackman, die in de jaren 60 'Pussy Galore' speelde in de James Bond-film "Goldfinger", is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vandaag meegedeeld, melden onder meer The Guardian en BBC. 

De actrice is in haar huis in Sussex een rustige dood gestorven, die volgens haar familie niets met het coronavirus had te maken. "Naast een geliefde moeder en grootmoeder, was Honor een actrice met een enorm productief creatief talent", zegt haar familie in een verklaring. "Met een buitengewone combinatie van schoonheid, hersenen en fysieke kracht, samen met haar unieke stem en toegewijde werkethiek, bereikte ze een ongeëvenaarde iconische status in de wereld van film en entertainment." Blackman speelde in "Goldfinger" uit 1964 de pilote Pussy Galore, die eerst voor de schurk Goldfinger (Gert Fröbe) werkte, om dan de kant van James Bond (Sean Connery) te kiezen.

De actrice was in de jaren zestig ook bekend voor haar rol als Cathy Gale in de tv-serie "The Avengers". Haar andere rollen waren onder meer die van Hera in de film "Jason and the Argonauts", en van Laura West in de Britse tv-serie "The Upper Hand" uit de jaren negentig. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Goldfinger

Goldfinger

  Regie: Guy Hamilton Met: Connery, Honor Blackman, Gert Froebe,... De Bank van Engeland heeft ontdekt dat iemand grote voorraden goud heeft gestolen en ze verdenken handelaar Auric Goldfinger als betrokkene. De bank neemt James Bond in dienst om het mysterie te ontrafelen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: