Harvey Weinstein overgebracht naar streng bewaakte gevangenis - Actueel Cinema

   - 

De gevallen Amerikaanse filmmogul Harvey Weinstein (67), die exact een week geleden wegens seksmisdrijven tot 23 jaar cel veroordeeld werd, is gisteren overgebracht naar een streng bewaakte gevangenis in het noorden van de staat New York. 

Weinstein verbleef sinds zijn veroordeling in de beruchte gevangenis op Rikers Island in Queens, maar werd gisteren dus overgebracht naar Downstate Correctional Facility, een streng bewaakte gevangenis in Fishkill, zo'n 100 kilometer ten noorden van Manhattan. Een jury bevond de filmproducent vorige maand in New York schuldig aan aanranding en verkrachting, maar sprak hem wel vrij van de zwaarste aanklachten. Meer dan 80 vrouwen hebben Weinstein beschuldigd van aanranding, nadat vernietigende artikels werden gepubliceerd in The New York Times en de New Yorker in 2017, die de MeToo-beweging op gang hadden getrokken.

Volgens Weinsteins advocaat heeft de filmproducent geen eerlijk proces gekregen. Zijn advocaten hadden al eerder te kennen gegeven in beroep te zullen gaan. Weinstein heeft alle aantijgingen altijd ontkend. In Los Angeles wacht nog een andere zaak tegen hem, waar hij ook werd aangeklaagd voor seksmisdrijven. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: