Harvey Weinstein wilde Jennifer Aniston laten vermoorden - Actueel Cinema

   - 

De rechtbankdocumenten in de rechtszaak tegen Harvey Weinstein leggen steeds meer schokkende feiten bloot. Zo had Weinstein een 'red list', waar grote namen op stonden, waaronder ook 'Friends'-actrice Jennifer Aniston. 

In 2017 zou het roddelblad The National Enquirer een artikel publiceren over de escapades van Weinstein ten opzichte van Jennifer Aniston. In 2005 zou hij tijdens opnames van de film 'Derailed' haar billen hebben gegrepen, iets waar ze niet van gediend was. Ook zou hij vaak indringend naar haar borsten hebben gekeken, iets waar ze zich ongemakkelijk bij zou hebben gevoeld. Toen Weinstein dit hoorde zou hij woedend zijn geworden: "Jennifer Aniston moet dood, die vrouw gaat eraan." Uiteindelijk is het artikel nooit verschenen en wordt tot op de dag vandaag door het team rond Aniston ontkent dat dit ooit gebeurd is. Maar nu staan deze gegevens wel opgetekend in de rechtbankdocumenten, aan de hand van getuigenverklaringen.

Niet alleen Jennifer Aniston moest zijn grillen verduren, ook Ben Affleck stond op Weinstein's 'rode lijst'. Dit was een lijst van mensen van wie hij dacht dat ze zijn misbruikpraktijken misschien aan de grote klok zouden hangen. Ook Rose McGowan, Zelda Perkins, Lysette Anthony en Rowena Chiu stonden op deze lijst. Weinstein zette privédetectives in om de mensen op de rode lijst te controleren. Wanneer er een negatief verhaal over hem in de media verscheen, zou Weinstein de privédetective opdracht geven eerst de mensen op de rode lijst te bellen en uit te zoeken van wie dit verhaal kwam. In één ding kreeg hij gelijk: Rose McGowan, die op zijn rode lijst stond, stapte inderdaad naar de pers en zette de #MeToo-beweging in gang die hem uiteindelijk de kop kostte. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

Derailed

Derailed

Thriller, Drama  Regie: Mikael Hafström Met: Clive Owen, Jennifer Aniston, Vincent Cassel,... Reclamebaas Charles Schine (Clive Owen) is één van de vele pendelaars in Chicago die regelmatig de trein van 8u43 naar het werk nemen. Maar als hij op een dag zijn trein mist en Lucinda Harris (Jennifer Aniston) ontmoet, verandert zijn leven voorgoed. Lucinda is charmant, mooi en verleidelijk.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: