Topmodel Gigi Hadid is kandidaat-jurylid in Weinstein-proces - Actueel Cinema

    
Actueel
Topmodel Gigi Hadid is kandidaat-jurylid in Weinstein-proces

Het Amerikaanse topmodel en televisiepersoonlijkheid Gigi Hadid behoort tot een groep van ongeveer 120 New Yorkers die voor een plekje in de publieksjury in aanmerking komen in het verkrachtingsproces van Harvey Weinstein. Hadid was gisteren aanwezig op een selectiedag voor juryleden, dat meldt CNN. De 24-jarige Hadid verklaarde tegenover rechter James Burke dat ze als objectief jurylid zou kunnen optreden ondanks het feit dat ze Weinstein een keer heeft ontmoet en ook weleens contact had met actrice Salma Hayek, een van zijn vermeende slachtoffers. Of Hadid werkelijk in de jury zal zetelen, is allesbehalve zeker. Advocaten van de verdediging en de burgerlijke partij kunnen in de komende dagen immers nog juryleden wraken. "Ik denk dat ik nog altijd in staat ben om me een goed beeld te vormen op basis van de feiten", aldus Hadid. Of ze ook echt in de jury zal zetelen, lijkt onwaarschijnlijk. De selectie is al een week aan de gang en al meer dan 100 mogelijke juryleden werden ondervraagd. Bij velen duikt het probleem op dat ze al op één of andere manier in contact kwamen met Weinstein of de slachtoffers. Het kan dus nog wel even duren voor dat er een jury samengesteld is. Hadid is overigens goed bevriend met Cara Delevingne, het Britse model dat Weinstein beschuldigde van seksuele intimidatie. Ook collega Emily Ratajkowski heeft zich recent nog duidelijk uitgesproken over Weinstein. Ook morgen worden nog mogelijke juryleden gescreend, de tweede fase van de juryselectie gaat donderdag van start. Dan zullen de mogelijke juryleden meer gedetailleerde vragen over hun achtergrond moeten beantwoorden. De 67-jarige Hollywood-producer Harvey Weinstein moet zich verantwoorden voor verschillende feiten van verkrachting tussen 2006 en 2013. Weinstein werd de voorbije drie jaar door meer dan tachtig vrouwen publiekelijk beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, seksuele intimidatie en aanranding. Nog voor het proces in New York van start ging, werd in Los Angeles een nieuwe aanklacht voor seksuele aanranding en verkrachting ingediend. Weinstein ontkent de feiten in alle toonaarden en houdt vol dat al zijn seksuele contacten steeds met wederzijdse toestemming hebben plaatsgevonden. Het proces kan verschillende weken in beslag nemen. Als de gevallen producer schuldig wordt bevonden, riskeert hij in principe een levenslange celstraf. Twaalf onpartijdige New Yorkers zullen moeten beslissen over het lot van Weinstein, die zich voor een rechter in Manhattan moet verantwoorden voor de aanklachten van twee vrouwen die hem onder meer van verkrachting beschuldigen. (Belga / Belga)

© Tinseltown / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Emma Stone stiekem getrouwd - Actueel

Emma Stone stiekem getrouwd

Emma Stone is dan toch in het huwelijksbootje gestapt met Dave McCary. De actrice liet eerder nog weten dat het huwelijk was uitgesteld door het coronavirus, maar bronnen van de New York Post meldden dat het koppel alsnog in intieme kring is getrouwd.
Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek - Actueel

Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek

Vijf geweren die in Bond-films werden gebruikt, werden in maart gestolen uit de woning van een Londens verzamelaar. De Britse politie doet nu een beroep op het publiek om meer informatie in te winnen over de waardevolle verzamelstukken.
Vanavond op TV: The Glass House - Actueel

Vanavond op TV: The Glass House

Kijk vanavond, nu donderdag 24 september, om 20u40 op VTM3 naar "The Glass House"!
De geruchten kloppen: er komt een zesde 'Prison Break'-seizoen - Actueel

"De geruchten kloppen: er komt een zesde 'Prison Break'-seizoen"

Fans van de serie 'Prison Break', zet jullie schrap! Dominic Purcell, die een van de hoofdrollen vertolkte, heeft eindelijk toegegeven dat er een zesde seizoen op komst is. De acteur gaf het gerucht toe op Instagram.
Rocks, een krachtig vrouwenportet vanaf nu woensdag in de bioscoop. - Actueel

Rocks, een krachtig vrouwenportet vanaf nu woensdag in de bioscoop.

Cinenews presenteert Rocks, de nieuwste film van Sarah Gavron. De film neemt een realistische duik in de wereld van een jong meisje met een mooie toekomst voor zich die gedwongen wordt om eerder dan verwacht volwassen te worden. Een film die zich afspeelt in het hart van een multiculturele... Verder lezen...