Bekijk de uitreiking van de European Film Awards live op Cinenews! - Actueel Cinema

    
Actueel
Bekijk de uitreiking van de European Film Awards live op Cinenews!

Het is bijna zover! Nog even wachten op alle Europese filmmakers, EFA - leden, gasten, genomineerden en winnaars om de Europese film te vieren op de 32ste editie van de European Film Awards in Berlijn.

De ceremonie zal geleid worden door twee getalenteerde Europese actrices nl. Anna Brüggemann en Aisté Diržiüté. Anna Brüggemann is één van de bekendste Duitse actrices maar is eveneens scenariste die eerder een Zilveren Beer won. Voormalig Shooting Star uit Litouwen, Aisté Diržiüté,  schakelt foutloos over van Litouws naar Russisch en Engels en is vooral gekend van haar rol “Auste” in THE SUMMER OF SANGAILE. 

De awards uit de 23 verschillende categorieëen van de geweldige line-up van Europese filmmakers, worden bekendgemaakt door actrices Agata Buzek (Polen), Josefine Frida (Noorwegen), Hera Hilmar (Ijsland), Joanna Kulig (Europese actrice 2018 , Polen) Eva Melander (Zweden), Daphne Patakia( België-Griekenland), Benedetta Porcaroli (Italië), Sarina Radomski (Duitsland) en Adriana Ugarte (Spanje). 
 
Ze worden vergezeld door acteurs Claes Bang (Europees Acteur 2017, Denmarken), Jakob Cedergren (Denemarken), Julius Feldmeier (Duitsland) Alex Lawther (UK) en Milan Mari? (Servië), regisseurs Claire Denis (Frankrijk), Nino Kirtadzé (Frankrijk), Rosa von Praunheim (Duitsland) en David Yates (UK), EFA Voorzitster Agnieszka Holland en EFA voorzitter Wim Wenders.

De - in Berlijn wonende - Duitse filmmaker Dietrich Brüggemann is de creatieve regisseur van de 32ste European Film Awards- ceremonie, zowel op het podium als achter de schermen. Schrijver en script consultant Volker Ferenz  heeft met de nodige kennis en liefde voor cinema alle presentatieteksten geschreven.

De Franse actrice Juliette Binoche  krijgt de  European Achievement in World Cinema award, Werner Herzog ontvangt de Lifetime Achievement Award en Ankica Juri? Tili? mag de EURIMAGES Co-Production Award 2019 in ontvangst nemen. 

De ceremonie wordt deze zaterdag live gestreamd op Cinenews (op deze pagina) en start om 17u met interviews op de rode loper met de Duitse journalist Milena Fessmann, gevolgd door de ceremonie om 19. 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Viggo Mortensen toert met auto door Europa ter promotie nieuwe film - Actueel

Viggo Mortensen toert met auto door Europa ter promotie nieuwe film

De Amerikaanse acteur Viggo Mortensen trekt met zijn auto doorheen Europa om zijn nieuwe film 'Falling' voor te stellen in veel verschillende Europese steden. "Tijdens de pandemie wil ik niet in luchthavens, treinstations en vliegtuigen zitten."
Vanavond op TV: I Feel Pretty - Artikel

Vanavond op TV: I Feel Pretty

Kijk vanavond, nu donderdag 22 oktober, om 21u30 op VIJF naar "I Feel Pretty"!
Total Recall gerestaureerd opnieuw in de bioscoop vanaf 18 november! - Actueel

Total Recall gerestaureerd opnieuw in de bioscoop vanaf 18 november!

De cult sciencefiction film TOTAL RECALL (1990) van Paul Verhoeven is in een sublieme digitaal gerestaureerde 4K-versie opnieuw in de Belgische bioscopen te bewonderen vanaf 18 november. Het Amerikaanse box office succes met Arnold Schwarzenegger en Sharon Stone in de hoofdrollen was bij het moment... Verder lezen...
'Euphoria' komt met twee nieuwe afleveringen - Actueel

'Euphoria' komt met twee nieuwe afleveringen

Goed nieuws voor de fans van de populaire HBO-reeks. In afwachting van het tweede seizoen, dat door de coronapandemie voor onbepaalde tijd werd uitgesteld, komt "Euphoria" met twee nieuwe afleveringen.