Coraline - Bespreking Cinema

 
Coraline kampt met een rothumeur. Hoe kan het ook anders? Haar ouders, twee workaholics, verhuisden naar een godvergeten gat om er geconcentreerder te kunnen schrijven. Het weerbarstig wicht vult haar dagen dus met doelloos ronddwalen. Gelukkig zorgen een kat en een buurjongen nog voor enig vermaak. Maar dan vindt ze een gang naar een wereld waar alles leuker lijkt. Zelfs haar ouders maken plezier! Enige nadeel: alles en iedereen heeft knopen in plaats van ogen ... Dat laatste zinnetje doet van alles sinisters vermoeden en inderdaad, 'Coraline' is geen typische kinderprent zoals DreamWorks en Disney die dezer dagen uitspuwen. Het gaat om een donker verhaaltje dat herinnert aan het tijdperk toen wolven nog grootmoeders aten en heksen kinderen oppeuzelden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Neil 'Stardust' Gaiman het boek schreef waarop deze wonderbaarlijke prent is gebaseerd. Selick kan zijn stop motionkunstjes opnieuw botvieren en tovert een onvergetelijke wereld tevoorschijn ... excuseer, twee werelden. Zelden zag je animatie zo detailrijk van het scherm knallen. En dan hebben we het niet alleen over de achtergronden, maar ook over al die fantastische nevenpersonages! PS: Als je de kans krijgt om de 3D-versie te bekijken, grijp ze! Het digitale diepte-effect oogde zelden zo betoverend!
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Coraline

Coraline

Familie, Fantastiek, Animatie Film  Regie: Henry Selick In dit spannende avontuur ontdekt het jonge meisje Coraline dat er een wereld schuilgaat achter een geheime deur, waarin alles op het eerste gezicht veel mooier lijkt dan haar eigen saaie leventje. Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Neil Gaiman.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: