Bill Cosby blijft achter de tralies zijn onschuld uitschreeuwen - Actueel Cinema

   - 

Bill Cosby heeft opnieuw van zich laten horen. Het is intussen één jaar en zeven maanden geleden dat de voormalige komiek veroordeeld werd voor seksueel misbruik, maar in een interview met BlackPressUSA heeft hij nogmaals zijn onschuld bepleit. Ook is hij absoluut niet van plan ooit spijt te betuigen. 

Cosby vindt dat zijn veroordeling voor seksueel misbruik "vooropgezet" was. Ook gelooft hij niet dat hij vervroegd vrijkomt. "Ik heb nog acht jaar en negen maanden te gaan", stelt Cosby. "Als ik voorwaardelijk wordt vrijgelaten, zullen ze mij niet horen zeggen dat ik spijt heb. Ik was erbij. Het kan mij niet schelen wat mensen zeggen die er niet bij waren. Ze weten het niet." Cosby beweert dat zijn veroordeling een schijnvertoning was en dus compleet onterecht en onrechtvaardig. "Het was allemaal opgezet spel. Dat hele jurygedoe. Het waren stuk voor stuk bedriegers. Ik herinner me nog hoe een jurylid zei: 'Hij is schuldig, dan kunnen we nu allemaal naar huis.' Toen ging ze naar binnen en kwam ze later glimlachend naar buiten. Dat is iets waarvan advocaten je zullen vertellen dat het omkoping wordt genoemd. Dit is iets politieks, ik kan het hele plaatje zien."

Cosby werd in april 2018 schuldig bevonden aan drie aanklachten van seksueel misbruik. Hij kreeg een gevangenisstraf van tussen de drie en de tien jaar opgelegd. Het was de eerste veroordeling van een beroemdheid na de opkomst van de #MeToo-beweging. (Belga / Belga)

© Shutterstock 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: