Bill Cosby blijft achter de tralies zijn onschuld uitschreeuwen - Actueel Cinema

    
Actueel
Bill Cosby blijft achter de tralies zijn onschuld uitschreeuwen

Bill Cosby heeft opnieuw van zich laten horen. Het is intussen één jaar en zeven maanden geleden dat de voormalige komiek veroordeeld werd voor seksueel misbruik, maar in een interview met BlackPressUSA heeft hij nogmaals zijn onschuld bepleit. Ook is hij absoluut niet van plan ooit spijt te betuigen. 

Cosby vindt dat zijn veroordeling voor seksueel misbruik "vooropgezet" was. Ook gelooft hij niet dat hij vervroegd vrijkomt. "Ik heb nog acht jaar en negen maanden te gaan", stelt Cosby. "Als ik voorwaardelijk wordt vrijgelaten, zullen ze mij niet horen zeggen dat ik spijt heb. Ik was erbij. Het kan mij niet schelen wat mensen zeggen die er niet bij waren. Ze weten het niet." Cosby beweert dat zijn veroordeling een schijnvertoning was en dus compleet onterecht en onrechtvaardig. "Het was allemaal opgezet spel. Dat hele jurygedoe. Het waren stuk voor stuk bedriegers. Ik herinner me nog hoe een jurylid zei: 'Hij is schuldig, dan kunnen we nu allemaal naar huis.' Toen ging ze naar binnen en kwam ze later glimlachend naar buiten. Dat is iets waarvan advocaten je zullen vertellen dat het omkoping wordt genoemd. Dit is iets politieks, ik kan het hele plaatje zien."

Cosby werd in april 2018 schuldig bevonden aan drie aanklachten van seksueel misbruik. Hij kreeg een gevangenisstraf van tussen de drie en de tien jaar opgelegd. Het was de eerste veroordeling van een beroemdheid na de opkomst van de #MeToo-beweging. (Belga / Belga)

© Shutterstock 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Actrice Felicity Jones verwacht eerste kind - Actueel

Actrice Felicity Jones verwacht eerste kind

De Britse 'Star-Wars'-actrice Felicity Jones is zwanger van haar eerste kind. De vader is regisseur Charles Guard, met wie ze al meer dan een jaar getrouwd is. Dat heeft een woordvoerder van de actrice bevestigd aan The Hollywood Reporter.
FC De Kampioenen op casttour! - Actueel

FC De Kampioenen op casttour!

Dinsdag 10 december gaat FC De Kampioenen 4: Viva Boma! officieel in première! Daarna is het wachten tot 18 december vooraleer de film daadwerkelijk wordt gereleased. Maar een week lang gaat de voltallige cast en regisseur Jan Verheyen op tour met verschillende avant-premières over het hele land!    Verder lezen op Cinevox
Will & Grace-ster sterft op 83-jarige leeftijd - Actueel

"Will & Grace"-ster sterft op 83-jarige leeftijd

De Amerikaanse "Will & Grace"-actice Shelley Morrison is overleden. Ze werd wereldberoemd dankzij haar vertolking van huishoudster Rosario in de sitcom van de zender NBC. Morrison werd 83 jaar en stierf aan hartfalen.
Nederlandse regisseur en actrice weigeren debat met burgemeester Aalst - Artikel

Nederlandse regisseur en actrice weigeren debat met burgemeester Aalst

Halina Reijn en Carice Van Houten waren gisterenavond uitgenodigd om aan te schuiven aan de tafel van het Canvas-programma "De Afspraak". De Nederlandse regisseur en actrice zijn in ons land ter promotie van een film. In het programma waren echter geen Heijn en Van Houten te zien. De twee stuurden... Verder lezen...
5 Sinterklaasfilms voor het hele gezin - Actueel

5 Sinterklaasfilms voor het hele gezin

Speciaal voor alle gezinnen waar Sinterklaas deze week op bezoek komt maakten wij een lijstje met de leukste Sinterklaasfilms!
The Simpsons hebben geen plannen om te stoppen - Actueel

"The Simpsons" hebben "geen plannen om te stoppen"

Gisteren beweerde "The Simpsons"-componist Danny Elfman dat "The Simpsons" geen lang leven meer was beschoren. Klopt niet, zegt showrunner Al Jean nu. "Er zijn geen plannen om te stoppen", verklaart hij.
Dit is de favoriete Netflix Original van de Belg - Actueel

Dit is de favoriete Netflix Original van de Belg

Netflix biedt natuurlijk niet alleen klassiekers aan, maar maakt ook zelf content: de intussen welbekende Netflix Originals. Dailywireless was benieuwd welke Netflix Originals het populairst zijn in welk land. Ze gingen op onderzoek uit en kwamen tot opzienbarende resultaten.
The Chainsmokers produceren nieuwe dramaserie Demo - Actueel

The Chainsmokers produceren nieuwe dramaserie "Demo"

Het Amerikaanse dj-duo The Chainsmokers zal een nieuwe dramareeks produceren. "Demo", zoals de serie zal heten, volgt een jonge popzangeres in Los Angeles. Eerder kondigde het duo al aan dat het de film "Paris" zou produceren, gebaseerd op de gelijknamige song van de band.