Bill Cosby blijft achter de tralies zijn onschuld uitschreeuwen - Actueel Cinema

    
Actueel
Bill Cosby blijft achter de tralies zijn onschuld uitschreeuwen

Bill Cosby heeft opnieuw van zich laten horen. Het is intussen één jaar en zeven maanden geleden dat de voormalige komiek veroordeeld werd voor seksueel misbruik, maar in een interview met BlackPressUSA heeft hij nogmaals zijn onschuld bepleit. Ook is hij absoluut niet van plan ooit spijt te betuigen. 

Cosby vindt dat zijn veroordeling voor seksueel misbruik "vooropgezet" was. Ook gelooft hij niet dat hij vervroegd vrijkomt. "Ik heb nog acht jaar en negen maanden te gaan", stelt Cosby. "Als ik voorwaardelijk wordt vrijgelaten, zullen ze mij niet horen zeggen dat ik spijt heb. Ik was erbij. Het kan mij niet schelen wat mensen zeggen die er niet bij waren. Ze weten het niet." Cosby beweert dat zijn veroordeling een schijnvertoning was en dus compleet onterecht en onrechtvaardig. "Het was allemaal opgezet spel. Dat hele jurygedoe. Het waren stuk voor stuk bedriegers. Ik herinner me nog hoe een jurylid zei: 'Hij is schuldig, dan kunnen we nu allemaal naar huis.' Toen ging ze naar binnen en kwam ze later glimlachend naar buiten. Dat is iets waarvan advocaten je zullen vertellen dat het omkoping wordt genoemd. Dit is iets politieks, ik kan het hele plaatje zien."

Cosby werd in april 2018 schuldig bevonden aan drie aanklachten van seksueel misbruik. Hij kreeg een gevangenisstraf van tussen de drie en de tien jaar opgelegd. Het was de eerste veroordeling van een beroemdheid na de opkomst van de #MeToo-beweging. (Belga / Belga)

© Shutterstock 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Heat - Actueel

Vanavond op TV: Heat

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u45 op VIER naar "Heat"!
Vanavond op TV: World War Z - Actueel

Vanavond op TV: World War Z

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u35 op VTM naar "World War Z"!
Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein - Actueel

Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein

In een nieuwe rechtszaak tegen voormalig filmmagnaat Harvey Weinstein beschuldigen vier vrouwen hem van aanranding en verkrachting. Een van hen was destijds minderjarig.
Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden - Actueel

Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden

De Duitse actrice Irm Hermann, die meespeelde in verschillende films van Rainer Werner Fassbinder en andere bekende regisseurs van de Neuer Deutscher Film, is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar manager donderdag bevestigd.
Vanavond op TV: Allied - Actueel

Vanavond op TV: Allied

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 22u30 op VTM naar "Allied"!
Vanavond op TV: Troy - Actueel

Vanavond op TV: Troy

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 20u35 op VIER naar "Troy"!
5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan - Actueel

5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan

Ben jij ook zo'n grote fan van Tom Clancy's Jack Ryan? Heb jij de eerste twee seizoenen ook op één twee drie uitgekeken? Wij maakten alvast een selectie van enkele gelijkaardige series die je kan bingewatchen terwijl je vol ongeduld wacht op seizoen drie!