Sotheby's veitl levensgrote replica gouden geweer James Bond - Actueel Cinema

   - 

Eigenlijk gaat het om een rekwisiet dat ontworpen werd om de boekenverkoop van James Bond-auteur Ian Fleming te promoten. Het gadget wordt op 29 oktober geveild bij veilingshuis Sotheby's in Londen. 

Het goudkleurige automatisch 9mm-pistool werd ontworpen en gebouwd door grafisch ontwerper David COllins en zijn collega-ontwerper Floris van den Broecke. De opdracht die ze kregen was eenvoudig: "Girl and Gun' (Meisje en pistool). Het vuurwapen moest proportioneel groot zijn, zodat er een model op kon gaan zitten zodat het als promotiedisplay kon gebruikt worden. Het pistool zelf is niet gebaseerd op een bepaald vuurwapen. Het gaat om een hybride, gebaseerd op wapens van verschillende fabrikanten. De Fleming Estate wilde geen specifieke wapensmeden ondersteunen, dus het ontwerp van het model is uiteindelijk een mix van twee klassieke pistolen, namelijk de 9mm Beretta en de Colt 45. Sotheby's schat de waarde van het geweer op 3.000 à 5.000 Britse pond (tussen 3.400 en 5.800 euro)

In de Bond-film "The Man with the Golden Gun"(1974) - met Roger Moore in de rol van 007 - wordt effectief een gouden geweer gebruikt. Het pistool is eigendom van Francisco Scaramanga (gespeeld door Christopher Lee), een huurmoordenaar die gouden kogels gebruikt. Het geweer dat door Scaramanga in de film wordt gehanteerd kan uit elkaar worden gehaald en bestaat uit een gouden manchetknoop (de trekker), een Colibri Molectric 88 gasaansteker (de kogel kamer), een gouden Waterman-vulpen (de loop) en een sigarettenhouder (de kolf of het handvat). Over wie het pistool heeft gemaakt cirvuleren verschillende versies, schrijft de site Bond Lifestyle. Volgens een verhaal werden de pistolen gemaakt door special effects expert John Stears met diverse onderdelen die waren geleverd door Colibri en Waterman. Een andere versie, zoals verteld door de art director van de film Peter Lamont, zegt dat Lamont het wapen zelf heeft ontworpen, en dat hij een prototype maakte van hout met een echte gouden Waterman pen als de loop (THEMA, ENTERTAINMENT_PLUS, LJO, nl) (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: