Amerikaanse acteur Robert Forster overleden - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse acteur acteur Robert Forster is vrijdag in Los Angeles overleden. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC. Forster was vooral bekend van zijn rol in de film "Jackie Brown" van Quentin Tarantino, waarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol. De acteur werd 78. Hij overleed aan de gevolgen van een hersentumor.
Forster overleed vrijdag, op dezelfde dag dat "El Camino: A Breaking Bad Movie" uitkwam. In die Netflix-film hernam hij zijn rol uit de populaire televisieserie "Breaking Bad". Hoofdacteur Bryan Cranston noemde hem op Twitter zaterdag "een prachtig man en een uitmuntend acteur". De acteur had ook een rol in "Mulholland Drive" en "Twin Peaks" van David Lynch. In "Jackie Brown" uit 1997 trad hij aan samen met Samuel L Jackson, Pam Grier en Robert De Niro. In totaal was Forster in meer dan honderd films te zien. Hij begon zijn carrière op Broadway en maakte daarna zijn filmdebuut in "Reflections in a Golden Eye" van John Huston, naast Marlon Brando en Elizabeth Taylor. Hij is tweemaal getrouwd en gescheiden. Forster was dankbaar voor de talrijke erg gevarieerde rollen die hij kreeg. Vóór "Jackie Brown" zijn pad passeerde, was hij zelfs 21 maanden werkloos. "Vergeet niet: ik heb vier kinderen. Ik heb altijd geweten voor wie ik werkte", stelde de acteur nuchter. Hij gaf ook grif toe dat hij zowat alles aannam wat hij aangeboden kreeg. "Elke keer mijn carrière naar een lager niveau zakte, zakte het nog wat lager. Op het einde had ik geen boekingsagent, geen manager, geen advocaat, niets. Ik nam aan wat er nog door de mazen van het net glipte." (Belga / Belga)

© Foto Tinseltown / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: