Sunshine Cleaning - Bespreking Cinema

 
De metafoor op zich is goed gevonden: een vrouw die uit halve wanhoop een bedrijfje begint dat plaatsen waar mensen op bloederige manier aan hun einde gekomen zijn terug presentabel maakt. Het spreekt boekdelen over de manier waarop de westerse maatschappij in het algemeen en de Amerikaanse in het bijzonder weigert om de minder mooie kanten van het leven onder ogen te zien en de dingen liever onder het tapijt veegt dan ze te confronteren. Met Amy Adams en (in mindere mate) Emily Blunt kan de film bovendien rekenen op hoofdactrices die hun labiele personages kleur geven zonder in karikaturen te vervallen. Dat risico was hier immers erg groot omdat regisseur Christine Jeffs en scenariste Megan Holly de boel nooit echt tot leven weten te wekken. 'Sunshine Cleaning' is een film die zo opzichtig charmant en ongewoon probeert te zijn dat hij lichtjes onaangenaam wordt, als een ietwat trieste gast die je op een feestje tegen het lijf loopt en de hele avond niet van je af kan schudden. Je wil wel je best doen om geïnteresseerd te zijn in wat hij te vertellen heeft maar dat is finaal te vervelend en ongeïnspireerd om die inspanning lang vol te houden. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Sunshine Cleaning

Sunshine Cleaning

Komedie  Regie: Christine Jeffs Met: Amy Adams, Emily Blunt, Alan Arkin, Steven Zahn,... Een alleenstaande moeder zit financieel aan de grond en heeft geld nodig om haar zoontje naar een goede school te brengen. Samen met haar onbetrouwbare zus begint ze een bedrijf: ze gaan zich specialiseren in chemische reiniging en het schoonmaken van misdaadlocaties.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: