Matthew McConaughey wordt professor - Actueel Cinema

   - 

Acteur Matthew McConaughey heeft een nieuwe job gevonden. Hij wordt professor aan de Universiteit van Texas in Austin. McConaughey, die in 1993 zelf afstudeerde aan de universiteit, sluit zich aan bij het docentenkorps van het Radio, TV & Film departement. 

Het is niet de eerste keer dat McConaughey les geeft, zo doceert hij al sinds 2015 af en toe. Maar nu is hij dus officieel aangenomen. "We zijn trots om Professor McConaughey te verwelkomen om zich officieel aan te sluiten bij onze faculteit van wereldklasse", zegt decaan Jay Bernhardt. "Matthew geeft erg veel om onze school en studenten en we zijn verheugd dat hij zijn tijd en talent wil delen om de volgende generatie medialeiders en vernieuwers te helpen voorbereiden."

McConaughey doceerde de afgelopen jaren samen met een andere professor het vak 'Scenario tot Film'. Vanaf dit jaar zal hij de enige zijn die het vak geeft. "Het is het vak waarvan ik wou dat ik het zelf kreeg toen ik filmschool volgde. Samenwerken met deze studenten geeft me de kans om hen voor te bereiden", vertelt de acteur. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: