Donald Trump beschuldigt Hollywood als "racistisch" - Actueel Cinema

    
Actueel
Donald Trump beschuldigt Hollywood als

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Hollywood als "racistisch" bestempeld. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad Variety. Trump deed de uitspraak tijdens een persconferentie in de tuinen van het Witte Huis vanochtend. Hij voegde er meteen aan toe dat de Hollywoodfilmindustrie het land een "slechte dienst" verleent. 

De opmerking van de Amerikaanse leider komt er niet toevallig. In de VS is er momenteel een hele controverse rond "The Hunt", een controversiële satire van Blumhouse Productions over rijke Amerikanen die voor de sport jacht maken op andere Amerikaanse landgenoten. In de nasleep van de aanslagen in El Paso en in Dayton heeft Universal Pictures de marketing voor de film opgeschort. Trump was een vraag aan het beantwoorden over Twitter, de sociaalnetwerksite die volgens velen aan de rechterkant van het politieke spectrum in de VS discriminerend is voor conservatieve standpunten. "Ze behandelen conservatieven heel oneerlijk", begon Trump waarna hij een tirade tegen de filmindstrie afstak. "Hollywood is echt verschrikkelijk", zei Trump. "Je praat over racistisch - Hollywood is racistisch. Wat ze doen met het soort films dat ze uitbrengen, is eigenlijk heel gevaarlijk voor ons land. Wat Hollywood doet, is een enorme slechte dienst voor ons land." Volgens Variety noemde Trump "The Hunt" niet bij naam, maar hij gebruikt meestal de term "racistisch" om te verwijzen naar als zodanig ervaren aanvallen op blanke mensen. In het verleden heeft Trump beschuldigingen van racisme tegen de Afro-Amerikaanse regisseur Spike Lee en de zwarte talkshowpresentator/auteur Tavis Smiley geuit en vroeg hij zich af waarom ABC de sitcom "Black-ish" mocht uitzenden - hij noemde het "racisme op het hoogste niveau", terwijl de vorige Amerikaanse president Barack Obama een grote van fan van de serie was.

Trump is in de VS fors onder vuur genomen voor zijn eigen opmerkingen in de nasleep van de schietpartij in El Paso van het voorbije weekend. De 21-jarige schutter in El Paso heeft kort voor de schietpartij een manifest op 8chan gezet waarin hij stelt dat de aanval een antwoord was op de "invasie van hispanics" in Texas. In juli had Trump een reeks tweets een aantal gekleurde Democratische leden van het Huis aangeraden om "terug te keren naar hun eigen land". Tegenstanders stellen dat Trump met zijn uitspraken, tegen onder meer migranten en Mexicanen, heeft bijgedragen tot een klimaat waarin racistische schietpartijen kunnen plaatsvinden. Eerder deze week had de Amerikaanse president in een toespraak videogames als een oorzaak van het wapengeweld in Amerika genoemd. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

LITTLE WOMEN - Eerste trailer - Actueel

LITTLE WOMEN - Eerste trailer

Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen en Timothée Chalamet bieden ons een glimp van de eerste trailer van LITTLE WOMEN.
Friends viert 25ste verjaardag met speciale bioscoopvertoningen - Actueel

Friends viert 25ste verjaardag met speciale bioscoopvertoningen

Volgende maand, op 22 september, is het precies 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van de iconische sitsom 'Friends' op het kleine scherm te zien was. Om dat jubileum te vieren, worden in meer dan duizend Amerikaanse bioscopen telkens vier klassieke afleveringen vertoond.
Miley Cyrus kussend gespot met vrouw na breuk met Liam Hemsworth - Actueel

Miley Cyrus kussend gespot met vrouw na breuk met Liam Hemsworth

Daags nadat Miley Cyrus (26) en Liam Hemsworth (29) het nieuws bekendmaakten van hun relatiebreuk, is de zangeres al kussend gespot met actrice Kaitlynn Carter. Haar huwelijk met de Australische acteur hield acht maanden stand.
Miley Cyrus en Liam Hemsworth scheiden na amper 8 maanden huwelijk - Actueel

Miley Cyrus en Liam Hemsworth scheiden na amper 8 maanden huwelijk

Het huwelijk van de populaire Amerikaanse zangeres Miley Cyrus en Australisch acteur Liam Hemsworth is na slechts acht maanden al op de klippen gelopen. Dat meldt het entertainmentmagazine People magazine op gezag van een vertegenwoordiger van de zangeres.
Donald Trump beschuldigt Hollywood als racistisch - Actueel

Donald Trump beschuldigt Hollywood als "racistisch"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Hollywood als "racistisch" bestempeld. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad Variety. Trump deed de uitspraak tijdens een persconferentie in de tuinen van het Witte Huis vanochtend. Hij voegde er meteen aan toe dat de Hollywoodfilmindustrie het land een "sl... Verder lezen...
Alain Delon herstelt in Zwitserland van beroerte - Actueel

Alain Delon herstelt in Zwitserland van beroerte

De gezondheidstoestand van de Franse acteur Alain Delon zorgt al enige weken voor ongerustheid. Volgens zijn zoon Anthony heeft de acteur van Franse klassiekers als 'Le Samouraï' en 'Plein Soleil' een beroerte gekregen. "Hij werd geopereerd in het Parijse ziekenhuis Pitié Salpêtrière, waar hij drie... Verder lezen...
De nieuwste teaser van Ad Astra! - Actueel

De nieuwste teaser van Ad Astra!

Ad Astra staat garant voor avontuur, drama en mysterie gebracht door Brad Pitt, Liv Tyler, Tommy Lee Jones.