Donald Trump beschuldigt Hollywood als "racistisch" - Actueel Cinema

    
Actueel
Donald Trump beschuldigt Hollywood als

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Hollywood als "racistisch" bestempeld. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad Variety. Trump deed de uitspraak tijdens een persconferentie in de tuinen van het Witte Huis vanochtend. Hij voegde er meteen aan toe dat de Hollywoodfilmindustrie het land een "slechte dienst" verleent. 

De opmerking van de Amerikaanse leider komt er niet toevallig. In de VS is er momenteel een hele controverse rond "The Hunt", een controversiële satire van Blumhouse Productions over rijke Amerikanen die voor de sport jacht maken op andere Amerikaanse landgenoten. In de nasleep van de aanslagen in El Paso en in Dayton heeft Universal Pictures de marketing voor de film opgeschort. Trump was een vraag aan het beantwoorden over Twitter, de sociaalnetwerksite die volgens velen aan de rechterkant van het politieke spectrum in de VS discriminerend is voor conservatieve standpunten. "Ze behandelen conservatieven heel oneerlijk", begon Trump waarna hij een tirade tegen de filmindstrie afstak. "Hollywood is echt verschrikkelijk", zei Trump. "Je praat over racistisch - Hollywood is racistisch. Wat ze doen met het soort films dat ze uitbrengen, is eigenlijk heel gevaarlijk voor ons land. Wat Hollywood doet, is een enorme slechte dienst voor ons land." Volgens Variety noemde Trump "The Hunt" niet bij naam, maar hij gebruikt meestal de term "racistisch" om te verwijzen naar als zodanig ervaren aanvallen op blanke mensen. In het verleden heeft Trump beschuldigingen van racisme tegen de Afro-Amerikaanse regisseur Spike Lee en de zwarte talkshowpresentator/auteur Tavis Smiley geuit en vroeg hij zich af waarom ABC de sitcom "Black-ish" mocht uitzenden - hij noemde het "racisme op het hoogste niveau", terwijl de vorige Amerikaanse president Barack Obama een grote van fan van de serie was.

Trump is in de VS fors onder vuur genomen voor zijn eigen opmerkingen in de nasleep van de schietpartij in El Paso van het voorbije weekend. De 21-jarige schutter in El Paso heeft kort voor de schietpartij een manifest op 8chan gezet waarin hij stelt dat de aanval een antwoord was op de "invasie van hispanics" in Texas. In juli had Trump een reeks tweets een aantal gekleurde Democratische leden van het Huis aangeraden om "terug te keren naar hun eigen land". Tegenstanders stellen dat Trump met zijn uitspraken, tegen onder meer migranten en Mexicanen, heeft bijgedragen tot een klimaat waarin racistische schietpartijen kunnen plaatsvinden. Eerder deze week had de Amerikaanse president in een toespraak videogames als een oorzaak van het wapengeweld in Amerika genoemd. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Actrice Felicity Jones verwacht eerste kind - Actueel

Actrice Felicity Jones verwacht eerste kind

De Britse 'Star-Wars'-actrice Felicity Jones is zwanger van haar eerste kind. De vader is regisseur Charles Guard, met wie ze al meer dan een jaar getrouwd is. Dat heeft een woordvoerder van de actrice bevestigd aan The Hollywood Reporter.
FC De Kampioenen op casttour! - Actueel

FC De Kampioenen op casttour!

Dinsdag 10 december gaat FC De Kampioenen 4: Viva Boma! officieel in première! Daarna is het wachten tot 18 december vooraleer de film daadwerkelijk wordt gereleased. Maar een week lang gaat de voltallige cast en regisseur Jan Verheyen op tour met verschillende avant-premières over het hele land!    Verder lezen op Cinevox
Will & Grace-ster sterft op 83-jarige leeftijd - Actueel

"Will & Grace"-ster sterft op 83-jarige leeftijd

De Amerikaanse "Will & Grace"-actice Shelley Morrison is overleden. Ze werd wereldberoemd dankzij haar vertolking van huishoudster Rosario in de sitcom van de zender NBC. Morrison werd 83 jaar en stierf aan hartfalen.
Nederlandse regisseur en actrice weigeren debat met burgemeester Aalst - Artikel

Nederlandse regisseur en actrice weigeren debat met burgemeester Aalst

Halina Reijn en Carice Van Houten waren gisterenavond uitgenodigd om aan te schuiven aan de tafel van het Canvas-programma "De Afspraak". De Nederlandse regisseur en actrice zijn in ons land ter promotie van een film. In het programma waren echter geen Heijn en Van Houten te zien. De twee stuurden... Verder lezen...
5 Sinterklaasfilms voor het hele gezin - Actueel

5 Sinterklaasfilms voor het hele gezin

Speciaal voor alle gezinnen waar Sinterklaas deze week op bezoek komt maakten wij een lijstje met de leukste Sinterklaasfilms!
The Simpsons hebben geen plannen om te stoppen - Actueel

"The Simpsons" hebben "geen plannen om te stoppen"

Gisteren beweerde "The Simpsons"-componist Danny Elfman dat "The Simpsons" geen lang leven meer was beschoren. Klopt niet, zegt showrunner Al Jean nu. "Er zijn geen plannen om te stoppen", verklaart hij.
Dit is de favoriete Netflix Original van de Belg - Actueel

Dit is de favoriete Netflix Original van de Belg

Netflix biedt natuurlijk niet alleen klassiekers aan, maar maakt ook zelf content: de intussen welbekende Netflix Originals. Dailywireless was benieuwd welke Netflix Originals het populairst zijn in welk land. Ze gingen op onderzoek uit en kwamen tot opzienbarende resultaten.
The Chainsmokers produceren nieuwe dramaserie Demo - Actueel

The Chainsmokers produceren nieuwe dramaserie "Demo"

Het Amerikaanse dj-duo The Chainsmokers zal een nieuwe dramareeks produceren. "Demo", zoals de serie zal heten, volgt een jonge popzangeres in Los Angeles. Eerder kondigde het duo al aan dat het de film "Paris" zou produceren, gebaseerd op de gelijknamige song van de band.