Donald Trump beschuldigt Hollywood als "racistisch" - Actueel Cinema

    
Actueel
Donald Trump beschuldigt Hollywood als

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Hollywood als "racistisch" bestempeld. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad Variety. Trump deed de uitspraak tijdens een persconferentie in de tuinen van het Witte Huis vanochtend. Hij voegde er meteen aan toe dat de Hollywoodfilmindustrie het land een "slechte dienst" verleent. 

De opmerking van de Amerikaanse leider komt er niet toevallig. In de VS is er momenteel een hele controverse rond "The Hunt", een controversiële satire van Blumhouse Productions over rijke Amerikanen die voor de sport jacht maken op andere Amerikaanse landgenoten. In de nasleep van de aanslagen in El Paso en in Dayton heeft Universal Pictures de marketing voor de film opgeschort. Trump was een vraag aan het beantwoorden over Twitter, de sociaalnetwerksite die volgens velen aan de rechterkant van het politieke spectrum in de VS discriminerend is voor conservatieve standpunten. "Ze behandelen conservatieven heel oneerlijk", begon Trump waarna hij een tirade tegen de filmindstrie afstak. "Hollywood is echt verschrikkelijk", zei Trump. "Je praat over racistisch - Hollywood is racistisch. Wat ze doen met het soort films dat ze uitbrengen, is eigenlijk heel gevaarlijk voor ons land. Wat Hollywood doet, is een enorme slechte dienst voor ons land." Volgens Variety noemde Trump "The Hunt" niet bij naam, maar hij gebruikt meestal de term "racistisch" om te verwijzen naar als zodanig ervaren aanvallen op blanke mensen. In het verleden heeft Trump beschuldigingen van racisme tegen de Afro-Amerikaanse regisseur Spike Lee en de zwarte talkshowpresentator/auteur Tavis Smiley geuit en vroeg hij zich af waarom ABC de sitcom "Black-ish" mocht uitzenden - hij noemde het "racisme op het hoogste niveau", terwijl de vorige Amerikaanse president Barack Obama een grote van fan van de serie was.

Trump is in de VS fors onder vuur genomen voor zijn eigen opmerkingen in de nasleep van de schietpartij in El Paso van het voorbije weekend. De 21-jarige schutter in El Paso heeft kort voor de schietpartij een manifest op 8chan gezet waarin hij stelt dat de aanval een antwoord was op de "invasie van hispanics" in Texas. In juli had Trump een reeks tweets een aantal gekleurde Democratische leden van het Huis aangeraden om "terug te keren naar hun eigen land". Tegenstanders stellen dat Trump met zijn uitspraken, tegen onder meer migranten en Mexicanen, heeft bijgedragen tot een klimaat waarin racistische schietpartijen kunnen plaatsvinden. Eerder deze week had de Amerikaanse president in een toespraak videogames als een oorzaak van het wapengeweld in Amerika genoemd. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Nederland krijgt Disney+ - Actueel

Nederland krijgt Disney+

De videostreamingdienst Disney+ wordt op 12 november gelanceerd in de VS, Canada én Nederland. Dat kondigde de Amerikaanse entertainmentreus aan. Een week later zijn Australië en Nieuw-Zeeland aan de beurt.
Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO - Actueel

Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO

Ter gelegenheid van Leonardos glansrol als Rick Dalton in Once Upon a Time... In Hollywood lijstten wij nog 6 films op waar je deze meesteracteur in volle glorie aan het werk ziet.
Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag - Actueel

Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag

Actrice Heather Locklear, bekend van de populaire jaren 90-soap 'Melrose Place', is door een Amerikaanse rechter veroordeeld wegens wangedrag. De 57-jarige vrouw viel onder meer een ambulancier en een politieagent aan. De rechter heeft haar een voorwaardelijke celstraf gegeven, meldt CNN.
Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons' - Actueel

Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons'

De Britse actrice Olivia Colman zal te horen zijn in het volgende seizoen van de iconische animatiereeks 'The Simpsons'. Ze gaat de stem inspreken vaan een "femme fatale" die "Homer probeert te verleiden", zo schrijft het Britse entertainmentmagazine NME op aanhalen van producer James L. Brooks.
LITTLE WOMEN - Eerste trailer - Actueel

LITTLE WOMEN - Eerste trailer

Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen en Timothée Chalamet bieden ons een glimp van de eerste trailer van LITTLE WOMEN.
Friends viert 25ste verjaardag met speciale bioscoopvertoningen - Actueel

Friends viert 25ste verjaardag met speciale bioscoopvertoningen

Volgende maand, op 22 september, is het precies 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van de iconische sitsom 'Friends' op het kleine scherm te zien was. Om dat jubileum te vieren, worden in meer dan duizend Amerikaanse bioscopen telkens vier klassieke afleveringen vertoond.
Miley Cyrus kussend gespot met vrouw na breuk met Liam Hemsworth - Actueel

Miley Cyrus kussend gespot met vrouw na breuk met Liam Hemsworth

Daags nadat Miley Cyrus (26) en Liam Hemsworth (29) het nieuws bekendmaakten van hun relatiebreuk, is de zangeres al kussend gespot met actrice Kaitlynn Carter. Haar huwelijk met de Australische acteur hield acht maanden stand.