Donald Trump beschuldigt Hollywood als "racistisch" - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Hollywood als "racistisch" bestempeld. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad Variety. Trump deed de uitspraak tijdens een persconferentie in de tuinen van het Witte Huis vanochtend. Hij voegde er meteen aan toe dat de Hollywoodfilmindustrie het land een "slechte dienst" verleent. 

De opmerking van de Amerikaanse leider komt er niet toevallig. In de VS is er momenteel een hele controverse rond "The Hunt", een controversiële satire van Blumhouse Productions over rijke Amerikanen die voor de sport jacht maken op andere Amerikaanse landgenoten. In de nasleep van de aanslagen in El Paso en in Dayton heeft Universal Pictures de marketing voor de film opgeschort. Trump was een vraag aan het beantwoorden over Twitter, de sociaalnetwerksite die volgens velen aan de rechterkant van het politieke spectrum in de VS discriminerend is voor conservatieve standpunten. "Ze behandelen conservatieven heel oneerlijk", begon Trump waarna hij een tirade tegen de filmindstrie afstak. "Hollywood is echt verschrikkelijk", zei Trump. "Je praat over racistisch - Hollywood is racistisch. Wat ze doen met het soort films dat ze uitbrengen, is eigenlijk heel gevaarlijk voor ons land. Wat Hollywood doet, is een enorme slechte dienst voor ons land." Volgens Variety noemde Trump "The Hunt" niet bij naam, maar hij gebruikt meestal de term "racistisch" om te verwijzen naar als zodanig ervaren aanvallen op blanke mensen. In het verleden heeft Trump beschuldigingen van racisme tegen de Afro-Amerikaanse regisseur Spike Lee en de zwarte talkshowpresentator/auteur Tavis Smiley geuit en vroeg hij zich af waarom ABC de sitcom "Black-ish" mocht uitzenden - hij noemde het "racisme op het hoogste niveau", terwijl de vorige Amerikaanse president Barack Obama een grote van fan van de serie was.

Trump is in de VS fors onder vuur genomen voor zijn eigen opmerkingen in de nasleep van de schietpartij in El Paso van het voorbije weekend. De 21-jarige schutter in El Paso heeft kort voor de schietpartij een manifest op 8chan gezet waarin hij stelt dat de aanval een antwoord was op de "invasie van hispanics" in Texas. In juli had Trump een reeks tweets een aantal gekleurde Democratische leden van het Huis aangeraden om "terug te keren naar hun eigen land". Tegenstanders stellen dat Trump met zijn uitspraken, tegen onder meer migranten en Mexicanen, heeft bijgedragen tot een klimaat waarin racistische schietpartijen kunnen plaatsvinden. Eerder deze week had de Amerikaanse president in een toespraak videogames als een oorzaak van het wapengeweld in Amerika genoemd. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: