Verguisde 'Game of Thrones'-scenaristen tekenen monstercontract bij Netflix - Actueel Cinema

   - 

Na het verschijnen van het slotseizoen van 'Game Of Thrones' kregen David Benioff en D.B. Weiss de banbliksems van het internet over zich heen. Het seizoen kreeg bakken kritiek te slikken, en het duo was kop van Jut. Desondanks zijn de scenaristen nog steeds gegeerd in tv-land, want na een heuse biedingsstrijd rijfde Netflix de twee heren binnen met een contract van ruim 200 miljoen dollar, zo weet The Hollywood Reporter. 

De kritiek was genadeloos, massaal en nagenoeg ongezien: het fel geanticipeerde slotseizoen van de blockbusterreeks 'Game Of Thrones' draaide voor vele fans wereldwijd uit op een enorme ontgoocheling. Dat reflecteerde zich ook in de score op online filmdatabase IMDb. Waar de serie in voorgaande seizoenen nog vlotjes scores boven de 9 op 10 liet optekenen, met uitschieters van 9,9 in seizoen 6, duiken de afleveringen in het laatste seizoen diep onder de 8 op 10, met een 4,2 voor de allerlaatste aflevering als absoluut dieptepunt. Een greep uit de vaakst gehoorde commentaren: het seizoen voelt te gerusht aan, de personages zijn niet trouw aan zichzelf en maken vreemde beslissingen, de verhaallijnen maken rare kronkels en de continuïteitsfouten zijn legio. Een petitie om het laatste seizoen te herwerken ging viraal en haalde zo'n 1,5 miljoen handtekeningen.

Maar al die negatieve commentaren deden kennelijk weinig af aan de marktwaarde van het bekroonde scenaristenduo. Na een biedingsstrijd wist streaminggigant Netflix beide heren aan zich te binden door met een monstercontract van 200 miljoen dollar te zwaaien. "We zijn heel blij met de komst van meestervertellers David Benioff en Dan Weiss bij Netflix", zo sprak Netflix-topman Ted Sarandos. "Ze zijn een creatieve kracht en hebben overal ter wereld mensen in vervoering gebracht met hun storytelling. We kunnen niet wachten om te zien wat hun verbeeldingskracht in petto heeft voor ons publiek."

Maar Netflix-kijkers zullen nog wat geduld moeten oefenen, want momenteel heeft het scenaristenduo allerlei andere projecten in de pijplijn zitten: een 'Star Wars'-trilogie voor Disney, een Kurt Cobain-gerelateerde film voor Universal en een mogelijke bewerking van 'Dirty White Boys' voor Fox/Disney. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: