'Game Of Thrones'-acteur countert kritiek op laatste seizoen: "We hebben ons uit de naad gewerkt" - Actueel Cinema

   - 

De kritiek was genadeloos, massaal en nagenoeg ongezien: het fel geanticipeerde slotseizoen van de blockbusterreeks 'Game Of Thrones' draaide voor vele fans wereldwijd uit op een enorme ontgoocheling. Scenaristen David Benioff en D.B. Weiss waren kop van Jut. Op het fanevent Con of Thrones in het Amerikaanse Nashville nam de Deense acteur Nikolaj Coster-Waldau - Jaime Lannister in de reeks - het op voor het gewraakte duo. Dat meldt The Huffington Post. 

Wie naar de score van het laatste seizoen op online filmdatabase IMDb kijkt, zal merken dat de onvrede over de afloop van 'Game Of Thrones' groot is - zowel bij fans als pers. Waar de serie in voorgaande seizoenen nog vlotjes scores boven de 9 op 10 liet optekenen, met uitschieters van 9,9 in seizoen 6, duiken de afleveringen in het laatste seizoen diep onder de 8 op 10, met een 4,2 voor de allerlaatste aflevering als absoluut dieptepunt. Een greep uit de vaakst gehoorde commentaren: het seizoen voelt te gerusht aan, de personages zijn niet trouw aan zichzelf en maken vreemde beslissingen, de verhaallijnen maken rare kronkels en de continuïteitsfouten zijn legio. Een petitie om het laatste seizoen te herwerken ging viraal en haalde zo'n 1,5 miljoen handtekeningen.

Scenaristen David Benioff en D.B. Weiss moesten het ontgelden. Coster-Waldau springt in de bres voor het duo: "Het is een beetje dwaas om te denken dat de twee bedenkers van deze show niet de meest gepassioneerde, de beste, de meest toegewijde zijn en dat ze de laatste tien jaar niet nagedacht hebben over hoe ze de reeks moesten eindigen", klinkt het. "Weet dat ze de commentaren ook lezen, terwijl ze zich - net als de duizenden andere mensen op de set van 'Game Of Thrones' - uit de naad gewerkt hebben om het best mogelijke slotseizoen te maken." Coster-Waldau vertelde nog hoe sommige castleden "een beetje ontdaan waren" door de scherpe storm van kritiek op het laatste seizoen.

Eerder noemde Sophie Turner - Sansa Stark in de reeks - de fanpetitie al "respectloos" en benadrukte de actrice welk titanenwerk cast en crew geleverd hebben voor het achtste seizoen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: