Netflix geeft smaakmaker uit 'Fyre'-docu eigen realityshow - Actueel Cinema

    
Actueel
Netflix geeft smaakmaker uit 'Fyre'-docu eigen realityshow

Andy King: de naam zegt u wellicht niets, maar de man is wereldberoemd geworden toen hij in de populaire Netflix-documentaire 'Fyre' op geanimeerde wijze getuigde welke toeren hij moest uithalen om de watervoorraad van het gefaalde festival te redden. Het internet bombardeerde de eventplanner tot held, en daar speelt Netflix nu gretig op in: King krijgt zijn eigen realityshow, meldt entertainmentmagazine Deadline. In de documentaire over het geflopte Fyre Festival, die eerder dit jaar op Netflix verscheen, getuigde King hoe hij "tot alles bereid was" om de watervoorraad van het evenement te redden - en de man ging inderdaad heel ver. Zo vertelt de rechterhand van Fyre Festival-oprichter Billy McFarland hoe hij onder meer een douanier oraal bevredigde toen het water dat de organisatie had laten overkomen tegengehouden werd aan de douane. Het was de meest opvallende getuigenis uit de documentaire, en de man ging prompt viraal in cyberspace. Zijn populariteit is Netflix niet ontgaan: het streamingplatform geeft King nu een eigen realityshow. Welke invulling die krijgt is nog niet bekend. Het had overigens niet veel gescheeld, of King had het nooit tot internetheld geschopt: naar verluidt zou de man de makers "gesmeekt" hebben om de passage over de watervoorraad uit de documentaire te schrappen. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Actrice Sarah Hyland (Modern Family) verloofd - Actueel

Actrice Sarah Hyland ("Modern Family") verloofd

Sarah Hyland, de actrice die u moet kennen van onder meer "Modern Family", zal in het huwelijksbootje stappen met haar vriend Wells Adams. Hyland maakte het nieuws bekend door op Instagram een fotoreportage te plaatsen van het aanzoek van de realityster.
Gossip Girl krijgt spin-off - Actueel

"Gossip Girl" krijgt spin-off

De populaire serie "Gossip Girl" krijgt een 2.0-versie. Op HBO Max, de nieuwe streamingdienst van Warner, zal volgend jaar een spin-off van de serie te zien zijn, zo schrijven Amerikaanse vakbladen.
Friends meubelcollectie binnenkort te koop - Actueel

Friends" meubelcollectie binnenkort te koop

De razendpopulaire sitcom "Friends" blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De Amerikaanse meubelketen Pottery Barn brengt namelijk een meubelcollectie op de markt, met enkele iconische stukken uit de serie.
Hugh Grant ijvert voor einde sociale media - Actueel

Hugh Grant ijvert voor einde sociale media

Als het van Hugh Grant afhangt, zou sociale media geen lang leven meer beschoren zijn. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken", zei de "Notting Hill"-ster in de "My Favorite Episode" podcast van Variety.
Netflix schrapt omstreden scène uit 13 Reasons Why - Actueel

Netflix schrapt omstreden scène uit "13 Reasons Why"

Netflix heeft twee jaar na de première van de reeks "13 Reasons Why" beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.