Disney schrapt Harvey Weinstein-achtige sketch uit 4K-release van 'Toy Story 2' - Actueel Cinema

    
Actueel
Disney schrapt Harvey Weinstein-achtige sketch uit 4K-release van 'Toy Story 2'

Disney bracht dit jaar de drie 'Toy Story'-films uit in 4K-versie, waarbij één verschil met de originele versie niet aan het arendsoog van enkele aandachtige fans ontsnapt was: een sketch in de aftiteling van 'Toy Story 2' ontbrak. In de minisketch betrapt de camera een flirterig speelgoedfiguurtje dat stiekem twee Barbie-achtige poppen het hof maakt door hen een rol in 'Toy Story 3' te beloven. De scène doet denken aan het wangedrag van de gevallen filmbons Harvey Weinstein, die aan de grondslag lag van de #MeToo-storm. Dat Disney rekening houdt met maatschappelijke gevoeligheden blijkt uit een filmpje van het Youtubekanaal Rerelease News. Het fragment vergelijkt twee scènes uit de aftiteling van 'Toy Story 2' - de ene afkomstig uit het origineel, de andere uit de nieuwe 4K-versie. Daaruit blijkt dat er geknipt is in de nieuwe versie. Een mopje over een speelgoedfiguurtje dat wil scoren bij twee Barbie-achtige poppen door hen een rol aan te bieden in 'Toy Story 3' en daarna betrapt in de camera kijkt, werd weggelaten. Een officiële verklaring van Disney over de schrapping van de scène kwam er niet, al is de kans reëel dat het entertainmentbedrijf preventief ingegrepen heeft om polemiek over de nieuwe 4K en digitale releases van de films te vermijden. In de huidige maatschappelijke context en met de vele #MeToo-schandalen in het achterhoofd zou de sketch bij sommige kijkers immers in het verkeerde keelgat kunnen schieten. Pijnlijk detail: de regisseur van 'Toy Story 2', John Lasseter, werd zélf beschuldigd van seksueel wangedrag, waarna hij begin dit jaar opstapte bij Pixar. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Friends meubelcollectie binnenkort te koop - Actueel

Friends" meubelcollectie binnenkort te koop

De razendpopulaire sitcom "Friends" blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De Amerikaanse meubelketen Pottery Barn brengt namelijk een meubelcollectie op de markt, met enkele iconische stukken uit de serie.
Hugh Grant ijvert voor einde sociale media - Actueel

Hugh Grant ijvert voor einde sociale media

Als het van Hugh Grant afhangt, zou sociale media geen lang leven meer beschoren zijn. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken", zei de "Notting Hill"-ster in de "My Favorite Episode" podcast van Variety.
Netflix schrapt omstreden scène uit 13 Reasons Why - Actueel

Netflix schrapt omstreden scène uit "13 Reasons Why"

Netflix heeft twee jaar na de première van de reeks "13 Reasons Why" beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.
Marilyn Manson krijgt rol in miniserie van Stephen King - Actueel

Marilyn Manson krijgt rol in miniserie van Stephen King

De excentrieke Amerikaanse zanger Marilyn Manson heeft een rol te pakken in 'The Stand', een miniserie gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Stephen King. Dat vertelde Manson in een interview met hardrockmagazine Revolver.
Nieuwe 'Flintstones'-afleveringen in de maak - Actueel

Nieuwe 'Flintstones'-afleveringen in de maak

Alles komt terug, en dus ook 'The Flintstones'. De komische animatieserie over de prehistorische dorpsbewoners liep tussen 1960 en 1966 op de Amerikaanse zender ABC en krijgt nu een tweede leven, zo weet entertainmentmagazine Variety.
Netflix geeft smaakmaker uit 'Fyre'-docu eigen realityshow - Actueel

Netflix geeft smaakmaker uit 'Fyre'-docu eigen realityshow

Andy King: de naam zegt u wellicht niets, maar de man is wereldberoemd geworden toen hij in de populaire Netflix-documentaire 'Fyre' op geanimeerde wijze getuigde welke toeren hij moest uithalen om de watervoorraad van het gefaalde festival te redden. Het internet bombardeerde de eventplanner tot... Verder lezen...
Epilepsieaanval werd Disney-acteur fataal - Actueel

Epilepsieaanval werd Disney-acteur fataal

De familie van de Amerikaanse acteur Cameron Boyce heeft bevestigd dat de 20-jarige jongeman stierf aan een epilepsieaanval.
Een 4de seizoen van Stranger Things? - Actueel

Een 4de seizoen van Stranger Things?

Sinds vorige week is het derde seizoen van Stranger Things te bekijken op Netflix. En zonder al te veel te willen spoilen stellen wij ons alvast de vraag: Komt er een vierde seizoen of niet?