Disney schrapt Harvey Weinstein-achtige sketch uit 4K-release van 'Toy Story 2' - Actueel Cinema

    
Actueel
Disney schrapt Harvey Weinstein-achtige sketch uit 4K-release van 'Toy Story 2'

Disney bracht dit jaar de drie 'Toy Story'-films uit in 4K-versie, waarbij één verschil met de originele versie niet aan het arendsoog van enkele aandachtige fans ontsnapt was: een sketch in de aftiteling van 'Toy Story 2' ontbrak. In de minisketch betrapt de camera een flirterig speelgoedfiguurtje dat stiekem twee Barbie-achtige poppen het hof maakt door hen een rol in 'Toy Story 3' te beloven. De scène doet denken aan het wangedrag van de gevallen filmbons Harvey Weinstein, die aan de grondslag lag van de #MeToo-storm. Dat Disney rekening houdt met maatschappelijke gevoeligheden blijkt uit een filmpje van het Youtubekanaal Rerelease News. Het fragment vergelijkt twee scènes uit de aftiteling van 'Toy Story 2' - de ene afkomstig uit het origineel, de andere uit de nieuwe 4K-versie. Daaruit blijkt dat er geknipt is in de nieuwe versie. Een mopje over een speelgoedfiguurtje dat wil scoren bij twee Barbie-achtige poppen door hen een rol aan te bieden in 'Toy Story 3' en daarna betrapt in de camera kijkt, werd weggelaten. Een officiële verklaring van Disney over de schrapping van de scène kwam er niet, al is de kans reëel dat het entertainmentbedrijf preventief ingegrepen heeft om polemiek over de nieuwe 4K en digitale releases van de films te vermijden. In de huidige maatschappelijke context en met de vele #MeToo-schandalen in het achterhoofd zou de sketch bij sommige kijkers immers in het verkeerde keelgat kunnen schieten. Pijnlijk detail: de regisseur van 'Toy Story 2', John Lasseter, werd zélf beschuldigd van seksueel wangedrag, waarna hij begin dit jaar opstapte bij Pixar. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Bruce Springsteens regiedebuut eenmalig in de Belgische bioscoop - Actueel

Bruce Springsteens regiedebuut eenmalig in de Belgische bioscoop

"Western Star", Bruce Springsteen's regiedebuut en filmversie van zijn gelijknamig nieuwste album, zal eenmalig in de Belgische biosoop te zien zijn op zondag 17 november 2019. Dat laat Warner Bros. Pictures België weten in een persbericht.
5 feel good series over vriendschap zoals Friends - Actueel

5 feel good series over vriendschap zoals Friends

Het is 25 jaar geleden dat Phoebe, Joey, Chandler, Ross, Monica en Rachel voor het eerst op ons televisiescherm verschenen. De komst van Friends heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van televisieseries. Fascinerende personages, een knappe dosis humor..... vanaf het eerste seizoen was de... Verder lezen...
Derde seizoen 'Stranger Things' 64 miljoen keer bekeken op 4 weken - Actueel

Derde seizoen 'Stranger Things' 64 miljoen keer bekeken op 4 weken

Tijdens de eerste vier weken die volgden op de release, is het derde seizoen van de Netflix-serie liefst 64 miljoen keer bekeken. Dat heeft het streamingplatform deze week zelf bekendgemaakt in een kwartaalbrief aan de aandeelhouders.
Jennifer Aniston breekt meteen Instagramrecord met nieuwe pagina - Actueel

Jennifer Aniston breekt meteen Instagramrecord met nieuwe pagina

Door eindelijk een eigen Instagramaccount aan te maken, heeft de Amerikaanse actrice Jennifer Aniston een wereldrecord gevestigd. Maar wat niemand wist, is dat Aniston al sinds jaar en dag op Instagram zat met een geheim account.
Amazon Prime komt met docuserie over Ted Bundy - Actueel

Amazon Prime komt met docuserie over Ted Bundy

Een nieuwe vijfdelige docuserie over de Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy komt in 2020 naar Amazon Prime Video. De serie richt zich op de langdurige relatie van de seriemoordenaar met zijn vriendin.
'Desperate Housewife' Felicity Huffman meldt zich aan in gevangenis - Actueel

'Desperate Housewife' Felicity Huffman meldt zich aan in gevangenis

De Amerikaanse actrice Felicity Huffman, bekend van de tv-serie 'Desperate Housewives', heeft zich gisteren aangemeld in een gevangenis in Californië, waar ze twee weken achter de tralies zal zitten. De actrice werd in september veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf voor het betalen van 15.000... Verder lezen...