Miniserie 'Chernobyl' is best gewaardeerde van het moment - Actueel Cinema

    
Actueel
Miniserie 'Chernobyl' is best gewaardeerde van het moment

Wie de leegte van 'Game of Thrones' probeert te vullen nu de epische serie van HBO is afgelopen, hoeft niet eens van kanaal te veranderen. Op hetzelfde HBO is nu de de nieuwe gerenommeerde dramareeks 'Chernobyl' te zien. 

De eerste drie afleveringen waren nog maar net uit, maar de vijfdelige miniserie prijkte eind vorige week al bovenaan de lijst met best beoordeelde televisieseries op de Internet Movie Database. De HBO-serie doet het in die zin beter dan gevestigde topseries als 'Breaking Bad', 'Game of Thrones' en 'Planet Earth 2'. '

Chernobyl' onderzoekt de nasleep van 's werelds grootste nucleaire ramp. Daarbij kwamen naar schatting 4.000 tot 90.000 mensen om het leven. Daarnaast zijn er tot op vandaag nog gebieden in Oost-Europa die zwaar worden beïnvloed door radioactieve straling. Regisseur Craig Mazin brengt 33 jaar na de ramp het verhaal van het gewone volk en die van de waarheid. De serie zet onschuldige slachtoffers en medewerkers in contrast met de Sovjetautoriteiten, die alles proberen te minimaliseren en in de doofpot trachten te stoppen.

De spannende dramareeks is niet altijd voor gevoelige kijkers, maar zou wel historisch correct zijn. Onder anderen acteurs Jared Harris, Emily Watson en Stellans Skarsgård spelen een belangrijke rol. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Actrice Sarah Hyland (Modern Family) verloofd - Actueel

Actrice Sarah Hyland ("Modern Family") verloofd

Sarah Hyland, de actrice die u moet kennen van onder meer "Modern Family", zal in het huwelijksbootje stappen met haar vriend Wells Adams. Hyland maakte het nieuws bekend door op Instagram een fotoreportage te plaatsen van het aanzoek van de realityster.
Gossip Girl krijgt spin-off - Actueel

"Gossip Girl" krijgt spin-off

De populaire serie "Gossip Girl" krijgt een 2.0-versie. Op HBO Max, de nieuwe streamingdienst van Warner, zal volgend jaar een spin-off van de serie te zien zijn, zo schrijven Amerikaanse vakbladen.
Friends meubelcollectie binnenkort te koop - Actueel

Friends" meubelcollectie binnenkort te koop

De razendpopulaire sitcom "Friends" blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De Amerikaanse meubelketen Pottery Barn brengt namelijk een meubelcollectie op de markt, met enkele iconische stukken uit de serie.
Hugh Grant ijvert voor einde sociale media - Actueel

Hugh Grant ijvert voor einde sociale media

Als het van Hugh Grant afhangt, zou sociale media geen lang leven meer beschoren zijn. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken", zei de "Notting Hill"-ster in de "My Favorite Episode" podcast van Variety.
Netflix schrapt omstreden scène uit 13 Reasons Why - Actueel

Netflix schrapt omstreden scène uit "13 Reasons Why"

Netflix heeft twee jaar na de première van de reeks "13 Reasons Why" beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.