HBO-baas verdedigt controversiële slotseizoen van 'Game Of Thrones' - Actueel Cinema

   - 

HBO's programmeringsdirecteur Casey Bloys heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek op het laatste seizoen van blockbusterreeks 'Game Of Thrones'. In een interview met entertainmentmagazine Variety verdedigt hij de creatieve keuzes van de makers: "Je kunt nooit iedereen tevredenstellen, en dat is ook de bedoeling niet." 

Veel fans waren teleurgesteld in het laatste seizoen en uitten die teleurstelling massaal op het internet. Er circuleert zelfs een petitie die HBO vraagt om het finaleseizoen te herwerken, dit keer met andere schrijvers. Op de online filmdatabase IMDb scoorde de slotepisode een diepterecord van 4,3 op 10. Programmeringsdirecteur Casey Bloys drukte, naast hoofdschrijvers David Benioff en D.B. Weiss, ook zijn stempel op het finaleseizoen: "Ik denk dat die gasten uitstekend werk hebben geleverd. Het is altijd balen als een show eindigt, maar dat is nu eenmaal deel van de tv-cyclus. Het leven gaat door."

Op de stroom aan kritiek reageert de HBO-bons voorzichtig: "Ik denk dat die kritiek in zekere mate te verwachten was voor een serie van dit kaliber. Het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen." Over het beperkt aantal afleveringen van het slotseizoen wou Bloys nog kwijt dat "dat een zeer bewuste keuze was" en dat "de scenaristen al heel lang een heel specifiek plan in gedachten hadden". "Alles was tot in de puntjes uitgedacht, de kantjes ervan aflopen was uitgesloten." De zender blijft dan ook achter alle creatieve keuzes staan voor de reeks. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: