HBO-baas verdedigt controversiële slotseizoen van 'Game Of Thrones' - Actueel Cinema

    
Actueel
HBO-baas verdedigt controversiële slotseizoen van 'Game Of Thrones'

HBO's programmeringsdirecteur Casey Bloys heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek op het laatste seizoen van blockbusterreeks 'Game Of Thrones'. In een interview met entertainmentmagazine Variety verdedigt hij de creatieve keuzes van de makers: "Je kunt nooit iedereen tevredenstellen, en dat is ook de bedoeling niet." 

Veel fans waren teleurgesteld in het laatste seizoen en uitten die teleurstelling massaal op het internet. Er circuleert zelfs een petitie die HBO vraagt om het finaleseizoen te herwerken, dit keer met andere schrijvers. Op de online filmdatabase IMDb scoorde de slotepisode een diepterecord van 4,3 op 10. Programmeringsdirecteur Casey Bloys drukte, naast hoofdschrijvers David Benioff en D.B. Weiss, ook zijn stempel op het finaleseizoen: "Ik denk dat die gasten uitstekend werk hebben geleverd. Het is altijd balen als een show eindigt, maar dat is nu eenmaal deel van de tv-cyclus. Het leven gaat door."

Op de stroom aan kritiek reageert de HBO-bons voorzichtig: "Ik denk dat die kritiek in zekere mate te verwachten was voor een serie van dit kaliber. Het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen." Over het beperkt aantal afleveringen van het slotseizoen wou Bloys nog kwijt dat "dat een zeer bewuste keuze was" en dat "de scenaristen al heel lang een heel specifiek plan in gedachten hadden". "Alles was tot in de puntjes uitgedacht, de kantjes ervan aflopen was uitgesloten." De zender blijft dan ook achter alle creatieve keuzes staan voor de reeks. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Jennifer Lawrence niet nerveus voor bruiloft - Actueel

Jennifer Lawrence niet nerveus voor bruiloft

Jennifer Lawrence heeft totaal geen last van zenuwen tijdens het plannen van haar bruiloft. "Ik ben ook veel te lui om neurotisch te zijn", zegt de actrice, die sinds februari verloofd is met Cooke Maroney, in de podcast Naked with Catt Sadler.
Dwayne 'The Rock' Johson krijgt MTV Generation Award - Actueel

Dwayne 'The Rock' Johson krijgt MTV Generation Award

Dwayne 'The Rock' Johnson zal tijdens de uitreiking van de MTV Movie & TV Awards op 17 juni de MTV Generation Award in ontvangst mogen nemen. Dat maakte MTV zelf bekend.
Professor moet opstappen na Netflix-serie When They See Us - Actueel

Professor moet opstappen na Netflix-serie "When They See Us"

Elizabeth Lederer, de voormalige officier van justitie in de beroemde zaak rond de zogenoemde Central Park Five, heeft haar ontslag ingediend als professor aan de prestigieuze Columbia Law School nadat een grote groep zwarte studenten haar ontslag hadden geëist.
'Friends' themacafé opent de deuren in Manchester - Actueel

'Friends' themacafé opent de deuren in Manchester

De fans van de razend populaire sitcom 'Friends' kunnen hun hart ophalen in Manchester. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de serie pakt de lokale Primark namelijk uit met een replica van de Central Perk coffee shop.
Bryan Singer betaalt 150.000 dollar om in misbruikzaak te schikken - Actueel

Bryan Singer betaalt 150.000 dollar om in misbruikzaak te schikken

De Amerikaanse filmregisseur Bryan Singer heeft een schikking getroffen in de zaak rond Cesar Sanchez-Guzman, die Singer beschuldigt van seksueel misbruik. De schikking houdt in dat Singer 150.000 dollar (ruim 132.000 euro) moet betalen, schrijft Los Angeles Times.
Gwyneth Paltrow woont niet samen met haar man - Actueel

Gwyneth Paltrow woont niet samen met haar man

Gwyneth Paltrow (46) is vorig jaar getrouwd met Brad Falchuk (48), maar ze hebben ervoor gekozen om niet in hetzelfde huis te wonen. Toch benadrukt de actrice dat ze "het ideale huwelijk" hebben. Paltrow deed die opvallende onthulling tijdens een bijzonder openhartig gesprek over haar huwelijk in... Verder lezen...