Docureeks over Tupac op komst - Actueel Cinema

   - 

Een vijfdelige docureeks over de iconische rapper Tupac Shakur is in de maak, weet de Britse muzieksite New Musical Express (NME). In de regiestoel zit Allen Hughes, die eerder de vierdelige muziekdocumentaire 'The Defiant Ones' regisseerde voor HBO. 

'The Defiant Ones', dat in juli 2017 liep op de Amerikaanse betaalzender HBO, zoomde in op de creatieve en zakelijke samenwerking tussen Dr. Dre en producer Jimmy Iovine, die samen Beats Electronics hebben opgericht in 2006. De docureeks werd uitstekend onthaald en sprong in het oog bij de vakpers.

Het volgend project van Hughes wordt dus een terugblik op het leven en werk van Tupac, die in september 1996 op amper 25-jarige leeftijd vermoord werd tijdens een drive-by shooting. Hughes heeft daarvoor de zegen gekregen van de beheerders van het nalatenschap van Tupac. De filmmaker zal toegang krijgen tot het integrale oeuvre van de rapper, van onuitgebrachte opnames tot poëziestukken. In november vorig jaar maakten de beheerder van Tupacs nalatenschap nog bekend dat er merchandise en vinylplaten uitgebracht zullen worden naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Tupacs 'Greatest Hits'-compilatiealbum. (Belga / Belga)

 © Kraft74 / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: