'Game Of Thrones'-ster Emilia Clarke nam Hitler als voorbeeld voor speech in finale-aflevering - Actueel Cinema

   - 

Actrice Emilia Clarke - Daenerys Targaryen in de HBO-blockbusterreeks 'Game Of Thrones' - heeft haar huiswerk grondig gemaakt om een zo memorabel mogelijke speech af te leveren in de slotaflevering van de serie, die afgelopen zondag op de buis kwam. Ze baseerde zich onder meer op de redevoeringen van Adolf Hitler, zo vertelde de 32-jarige Britse in een interview met Variety. 

De 'Mother of Dragons' gaf een bijzonder strijdvaardige speech in twee fictieve talen: het Valyriaans en Dothraki. Clarke, die de twee talen eerst onder de knie moest krijgen, moest zo bevlogen mogelijk klinken en wendde zich daarvoor tot notoire voorbeelden uit het verleden.

"Om de speech in die fictieve talen zo geloofwaardig mogelijk te brengen bekeek ik video's van dictators en machtige leiders", aldus Clarke. "Ik probeerde te begrijpen wat ze vertelden zonder de taal te kennen. En dat lukte! Je kan absoluut begrijpen wat Hitler vertelde. Dus toen dacht ik: 'Als ik elk woord dat ik uitspreek geloof, zullen de kijkers niet te veel naar de ondertitels moeten loeren'." Ondanks haar ervaring als hoofdpersonage in de best bekeken televisieserie op aarde, was Clarke doodzenuwachtig voor de finale. "Ik besefte dat dit één van de meest krachtige en bepalende momenten van Daenerys was." De actrice bleef naar eigen zeggen gedurende twee maanden elke dag tot een stuk in de nacht wakker om haar speech te oefenen. "De nacht voor de bewuste opnamedag had ik niet geslapen. 'Ik kan dit niet. Ik kan mijn speech niet brengen zonder de tekst door elkaar te halen', maalde er door mijn hoofd." Op de set 's anderendaags verliep haar speech tot haar eigen stomme verbazing vlekkeloos. Er was slechts één take nodig, "alsof Daenerys bij me was". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: