Tarantino vraagt om niets te verklappen van zijn nieuwe film - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino heeft een open brief geschreven aan al wie zijn film 'Once upon a time... in Hollywood' gaat bekijken. De film is gisteren in de competitie van het filmfestival van Cannes uitgebracht. De regisseur vraagt in zijn brief om niets over de inhoud van de prent vrij te geven. 

"Ik hou van cinema. Jullie houden van cinema. Het is het avontuur waarbij je een verhaal voor de eerste keer ontdekt. Ik ben zeer blij om in Cannes 'Once upon a time... in Hollywood' met het publiek te mogen delen. Er is hard aan gewerkt door de acteurs en de ploeg achter de schermen om iets origineels te maken. Ik vraag alleen dat iedereen zich ervan weerhoudt om zaken bekend te maken die de ervaring minder leuk maken voor de toekomstige toeschouwers", schrijft Tarantino in zijn open brief. Die heeft hij gepost via Twitter.

Er is weinig bekend over de film, behalve dat het verhaal zich in 1969 afspeelt in Los Angeles. De toeschouwer volgt de avonturen van Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), ster van tv-westerns en zijn doublure voor gevaarlijke scènes, de stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) en hun buurvrouw, de actrice Sharon Tate (Margot Robbie) die door de bende van Charles Manson werd vermoord in augustus 1969. Meer is er niet bekendgemaakt over de nieuwste film van de sterregisseur, die bij het grote publiek bekend werd met zijn debuutfilm 'Pulp Fiction' die in 1994 de Palme d'Or won in Cannes (naast een Oscar voor beste scenario in Hollywood).

Tarantino is niet de eerste die zich op deze manier tot het publiek richt. Ook de Zuid-Koreaanse cineast Bong Joon-ho heeft al een brief gepubliceerd waarin hij het publiek vraagt om niets prijs te geven van zijn film 'Parasite', die vandaag in Cannes in competitie gaat. En vorige maand hadden de broers Anthony en Joe Russo ook al een brief in de sociale media gelanceerd met de vraag om de pret niet te verknoeien voor de toekomstige kijkers van hun succesfilm 'Avengers: Endgame'. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: