Tolkien: Making Of - Making of Cinema

    

Schrijver, filoloog, essayist en universitair hoofddocent J.R.R. Tolkien werd geboren in januari 1892 in Bournemouth. Hij was gefascineerd door schrijven, mythologie en taal. Maar de Eerste Wereldoorlog verandert zijn leven waarna hij overding tot diepe reflectie op het goede en slechte, op de menselijke conditie enzovoort.

Grappige anekdote: het is aan regisseur Dome Karukoski om Tolkien nieuw leven in te blazen, en dit in een stijl die zwaaft tussen realiteit en dromerig. In ieder geval, dit is wat de beelden die reeds circuleren suggereren. Maar laten we teruggaan naar Dome Karukoski. Zijn vorige film was ook een biopic, maar dan wel gewijd aan... het homo-fetisj-icoon Tom of Finlad! Wat een grote kloof!

Voor de camera's vinden we onder andere Nicholas Hoult (X-Men, Mad Max Fury Road, Deadpool 2 ...) en Lily Collins (Okja, The Mortal Instruments ...).

Dus, wordt het nu leuk of saai? Het antwoord hierop krijgen we binnenkort in alle Belgische cinemazalen te zien. 

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Johnny Depp ontkent woede-uitbarstingen bij start tabloid-proces - Actueel

Johnny Depp ontkent woede-uitbarstingen bij start tabloid-proces

Hollywood-acteur Johnny Depp heeft vandaag voor een Britse rechtbank verklaard dat hij geen problemen heeft met woedebeheersing. Het was de eerste dag van zijn rechtszaak wegens smaad tegen een Britse tabloidkrant die hem een "vrouwenmishandelaar" had genoemd.
Villa van Brigitte Bardot staat te koop - Actueel

Villa van Brigitte Bardot staat te koop

Brigitte Bardot is al sinds jaar en dag stilzwijgend verbonden met de Côte d'Azur en heeft daar in de loop der jaren ook meerdere (vakantie)huizen gehad. Een daarvan, gelegen nabij Cannes, staat nu te koop. Opgelet, je moet er wel een stevig bedrag voor over hebben.
Vanavond op TV: Survivor - Actueel

Vanavond op TV: Survivor

Kijk vanavond, nu maandag 6 juli, om 20u35 op Q2 naar "Survivor"!
Vanavond op TV: Fatal Honeymoon - Actueel

Vanavond op TV: Fatal Honeymoon

Gabe en Tina Watson zijn pas getrouwd en gaan op hun droomhuwelijksreis naar Australië. Bij een duiktrip in het Groot Barrièrerif gaat het echter mis en Tina verdrinkt. Wat op het eerst gezicht een banaal ongeluk lijkt, verandert al vlug in een moordonderzoek. Gabe verandert voortdurend... Verder lezen...
Vanavond op TV: The Beach - Actueel

Vanavond op TV: The Beach

Kijk vanavond, nu zondag 5 juli, om 20u30 op VTM naar "The Beach"!