Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen - Actueel Cinema

    
Actueel
Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen

Acteur en presentator Jonas Van Geel heeft zijn schaapjes op zijn 34ste al op het droge. Zijn firma boekt de laatste jaren grote winsten en heeft nu een vermogen van 1,7 miljoen euro. 

De zaken gaan goed voor Jonas Van Geel. De creatieve duizendpoot, onder meer bekend van het VTM-programma 'Tegen de Sterren op' en onlangs nog te zien in de musical 'Monty Python's Spamalot', rijft de winstgevende boekjaren aan elkaar. Anno 2019 behoort Van Geel tot het gegeerde clubje van bekende euromiljonairs, zo berekende financieel expert Thierry Debels. "Zijn totale activa, alles wat in zijn firma zit, bedraagt nu 1,7 miljoen euro. Als je weet dat dit eind 2016 nog 'slechts' 840.000 euro was, kan je van een heel mooie groei spreken. In het meest recente boekjaar maakte Jonas Van Geel een winst van 129.000 euro. 

Van zulke cijfers kunnen heel veel andere Bekende Vlamingen alleen maar verlangend dromen", legt hij in TV Familie uit. Bij een dergelijk bedrag denkt een mens al snel aan investeren, en dat is ook Van Geel niet ontgaan. "Jonas heeft recent een ferme investering gedaan. Hij heeft zich namelijk op de vastgoedmarkt begeven. Dat zal zeker wel op aanraden van zijn boekhouder zijn. Nu, Jonas Van Geel hád al vastgoed in z'n firma zitten, en hij heeft nu dus bijgekocht. Dat moet een heel riant gebouw zijn, want die investering bedraagt ruim 600.000 euro. Waar het pand zich juist bevindt, is niet op te maken uit de openbare jaarresultaten van zijn firma. Maar het kan hier evengoed over een aankoop in het buitenland gaan. Een mooi vakantiedomein in Frankrijk of zo. Met dergelijke investering verlaagt hij het bedrag aan te betalen belastingen. Hij kan dat vastgoed immers onmiddellijk afschrijven in zijn firma. En zo bespaart hij toch zo'n 50.000 euro aan belastingen per jaar", klinkt het. 

Toch is het vermogen van een eigen firma niet per definitie gelijk aan het persoonlijke kapitaal. "Jonas is nogal conservatief op dat vlak. Hij keert zichzelf weinig geld uit. Da's toch heel anders dan, bijvoorbeeld, een Peter Van de Veire of een Jan Leyers. Zij hebben recent een mooie som voor zichzelf uit hun firma gehaald. Dat lijkt me niet meteen iets dat Jonas Van Geel zou doen. Hij lijkt mij voorzichtig te zijn. Een spaarder, zeg maar", aldus Debels. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Petitie roept om Danny DeVito als nieuwe Wolverine - Actueel

Petitie roept om Danny DeVito als nieuwe Wolverine

Een petitie om van 'It's Always Sunny in Philadelphia'-ster Danny DeVito de volgende Wolverine te maken heeft al meer dan 14.000 handtekeningen verzameld, zo bericht The New York Post.
HBO-baas verdedigt controversiële slotseizoen van 'Game Of Thrones' - Actueel

HBO-baas verdedigt controversiële slotseizoen van 'Game Of Thrones'

HBO's programmeringsdirecteur Casey Bloys heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek op het laatste seizoen van blockbusterreeks 'Game Of Thrones'. In een interview met entertainmentmagazine Variety verdedigt hij de creatieve keuzes van de makers: "Je kunt nooit iedereen tevredenstellen, en dat... Verder lezen...
Docureeks over Tupac op komst - Actueel

Docureeks over Tupac op komst

Een vijfdelige docureeks over de iconische rapper Tupac Shakur is in de maak, weet de Britse muzieksite New Musical Express (NME). In de regiestoel zit Allen Hughes, die eerder de vierdelige muziekdocumentaire 'The Defiant Ones' regisseerde voor HBO.
Nieuwe seizoen van 'Stranger Things' zet Coca-Cola aan tot bizarre promostunt - Actueel

Nieuwe seizoen van 'Stranger Things' zet Coca-Cola aan tot bizarre promostunt

Het derde seizoen van 'Stranger Things' zit eraan te komen en daarom brengt Coca-Cola 'New Coke' weer op de markt. Het drankje is te zien in de nieuwe afleveringen van de Netflix-serie. New Cola werd voor het eerst gelanceerd in de jaren 80, maar deed het toen heel slecht.
Tolkien: Making Of - Making of

Tolkien: Making Of

John Ronald Reuel Tolkiens carrière heeft ontelbaar veel lezers gefascineerd sinds de publicatie van The Hobbit en The Lord of the Rings.
Actrice valt flauw op filmfestival Cannes door strakke jurk - Actueel

Actrice valt flauw op filmfestival Cannes door strakke jurk

Actrice Elle Fanning is tijdens een galadiner op het filmfestival van Cannes flauwgevallen. Achteraf liet ze op Instagram weten dat het voorval te wijten viel aan de te strakke jurk die ze droeg.