'Game Of Thrones'-ster riskeerde lijf en leden tijdens drakenscène: "Ik dacht: dit is mijn einde" - Actueel Cinema

   - 

Kit Harington schittert momenteel in het achtste en laatste seizoen van de blockbusterreeks 'Game Of Thrones', en daarvoor had de acteur heel wat ballen aan zijn lijf nodig. Die laatsten overleefden de opnames ternauwernood, zo onthult Harington in een filmpje dat achter de schermen gedraaid werd. 

Zondagavond verscheen de openingsaflevering van het laatste seizoen op de buis. Daarin is te zien hoe Jon Snow, gespeeld door Kit Harington, voor het eerst een draak berijdt. En die opnames verliepen niet van een leien dakje, onthulde de acteur: "Ik zat voor een green screen, zittend op een rodeo-achtige machine. Ik moest een scène spelen waarin Jon bijna van de draak valt. Terwijl ik hevig heen en weer geslingerd werd raakte mijn rechtertestikel klem, maar ik had geen tijd om 'stop' te roepen." "In mijn hoofd dacht ik: 'Dit is hoe het eindigt, op deze machine, die me bij de ballen heen en weer slingert." Gelukkig kwam het niet zover en werd Harington na enkele pijnlijke minuten uit zijn hachelijke positie bevrijd.

De hype rond 'Game Of Thrones' bereikt met het laatste seizoen een hoogtepunt, net als de kijkcijfers. Volgens HBO werd de première van zondag bekeken door liefst 17,4 miljoen mensen. De vorige piek, de finale van seizoen 7, lokte 16,9 miljoen kijklustigen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: