'Smallville'-ster pleit schuldig voor betrokkenheid in sekscult - Actueel Cinema

   - 

Allison Mack, die van 2001 tot 2011 een hoofdrol vertolkte in de Amerikaanse televisieserie 'Smalville', heeft schuldig gepleit aan samenzwering en afpersing in een zaak over de sekscult Nxivm. Dat maakte entertainmentmagazine Variety bekend. 

Mack werd in april 2018 aangeklaagd voor sekshandel en het opleggen van dwangarbeid. Ze pleitte onschuldig op die specifieke aanklachten, maar geeft nu wel toe slachtoffers gelokt te hebben met de smoes dat ze een mentorprogramma voor vrouwen aan het opzetten was. De actrice riskeert 15 jaar tot levenslang. Mack is slechts één van de zes beschuldigden in de zaak rond Nxivm.

Die sekte startte in 1998 als een soort zelfhulpgroep en beweert door de jaren heen met 16.000 mensen gewerkt te hebben, waaronder de zoon van een Mexicaanse ex-president en Hollywoodactrices zoals Mack. Ondanks het goedaardige beeld dat de groep aan de buitenwereld voorspiegelt zit leider Keith Raniere op de beklaagdenbank voor het aansturen van slavenpraktijken. Aanklagers maken ook gewag van frauduleuze piramidesystemen waarbij leden duizenden dollars moeten ophoesten voor cursussen om te stijgen op de sociale ladder, zoals bijvoorbeeld ook in Scientology het geval is. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: