Vlaamse reeksen 'Studio Tarara' en 'De Twaalf' geselecteerd voor festival Canneséries - Actueel Cinema

    
Actueel
Vlaamse reeksen 'Studio Tarara' en 'De Twaalf' geselecteerd voor festival Canneséries

Het VTM-programma 'Studio Tarara' en de fictiereeks 'De Twaalf', die later dit najaar op Eén uitgezonden wordt, zijn geselecteerd voor Canneséries, een internationaal festival in het Franse Cannes dat uitsluitend nieuwe series vertoont. Dat melden de VRT en Medialaan, moederholding van VTM, deze middag.

 'Studio Tarara', de eerste dramareeks van productiehuis Shelter, is een van de tien geselecteerden uit de vele inzendingen uit verschillende landen. De VTM-dramareeks speelt zich af in 1993 in de coulissen van een fictieve comedyshow bij de commerciële zender. De reeks werd geregisseerd door Tim Van Aelst, met in de hoofdrollen onder meer Koen De Graeve, Ruth Beeckmans, Peter Van den Begin en Geert Van Rampelberg, en ging op 12 februari op VTM in première. De Vlaamse fictiereeks 'De Twaalf' gaat op 8 april in wereldpremière in de officiële competitie van Canneséries. De tiendelige reeks wordt ten vroegste dit najaar uitgezonden op Eén. Volgens de VRT is het een hedendaagse karakterreeks over een volksjury in een Belgisch assisenproces. Twaalf burgers worden opgeroepen als juryleden van een ophefmakende moordzaak. Ze moeten beslissen over de schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice die wordt beschuldigd van twee moorden. Het scenario werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, bekend van 'Beau Séjour'. De regie is in handen van Wouter Bouvijn. In de hoofdrollen zien we onder meer Josse De Pauw, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen en Maaike Cafmeyer. Canneséries werd in 2018 voor het eerst georganiseerd met als doel om internationale tv-fictie in de schijnwerpers te plaatsen. Tijdens de eerste editie in 2018 ging 'Undercover', de reeks die momenteel op Eén te zien is, in Cannes in wereldpremière.

Het festival vindt dit jaar plaats van van 5 tot 10 april in de Franse badstad. Een internationale jury zal de series beoordelen en prijzen uitreiken voor de beste serie, beste acteur of actrice, beste muziek, beste scenario en beste special performance van een heel team. Actrice Diana Rigg ('The Avengers', 'Game of Thrones', 'On Her Majesty's Secret Service') krijgt tijdens het festival een ereprijs. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Petitie roept om Danny DeVito als nieuwe Wolverine - Actueel

Petitie roept om Danny DeVito als nieuwe Wolverine

Een petitie om van 'It's Always Sunny in Philadelphia'-ster Danny DeVito de volgende Wolverine te maken heeft al meer dan 14.000 handtekeningen verzameld, zo bericht The New York Post.
HBO-baas verdedigt controversiële slotseizoen van 'Game Of Thrones' - Actueel

HBO-baas verdedigt controversiële slotseizoen van 'Game Of Thrones'

HBO's programmeringsdirecteur Casey Bloys heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek op het laatste seizoen van blockbusterreeks 'Game Of Thrones'. In een interview met entertainmentmagazine Variety verdedigt hij de creatieve keuzes van de makers: "Je kunt nooit iedereen tevredenstellen, en dat... Verder lezen...
Docureeks over Tupac op komst - Actueel

Docureeks over Tupac op komst

Een vijfdelige docureeks over de iconische rapper Tupac Shakur is in de maak, weet de Britse muzieksite New Musical Express (NME). In de regiestoel zit Allen Hughes, die eerder de vierdelige muziekdocumentaire 'The Defiant Ones' regisseerde voor HBO.
Nieuwe seizoen van 'Stranger Things' zet Coca-Cola aan tot bizarre promostunt - Actueel

Nieuwe seizoen van 'Stranger Things' zet Coca-Cola aan tot bizarre promostunt

Het derde seizoen van 'Stranger Things' zit eraan te komen en daarom brengt Coca-Cola 'New Coke' weer op de markt. Het drankje is te zien in de nieuwe afleveringen van de Netflix-serie. New Cola werd voor het eerst gelanceerd in de jaren 80, maar deed het toen heel slecht.
Tolkien: Making Of - Making of

Tolkien: Making Of

John Ronald Reuel Tolkiens carrière heeft ontelbaar veel lezers gefascineerd sinds de publicatie van The Hobbit en The Lord of the Rings.
Actrice valt flauw op filmfestival Cannes door strakke jurk - Actueel

Actrice valt flauw op filmfestival Cannes door strakke jurk

Actrice Elle Fanning is tijdens een galadiner op het filmfestival van Cannes flauwgevallen. Achteraf liet ze op Instagram weten dat het voorval te wijten viel aan de te strakke jurk die ze droeg.