'Fresh Prince'-acteur stopt rechtszaak tegen Fortnite wegens diefstal 'Carlton-dansje' - Actueel Cinema

   - 

Alfonso Ribeiro, de man die in de jaren 90 furore maakte als Carlton in de sitcom 'The Fresh Prince of Bel-Air', heeft zijn rechtszaak tegen het bedrijf Epic Games, ontwikkelaar van het razend populaire spel Fortnite, stopgezet. Dat meldt entertainmentsite New Musical Express (NME). 

Vorige maand spande de acteur een rechtszaak aan omdat Epic Games het dansje van zijn personage Carlton zonder toestemming overgenomen zou hebben voor het spel Fortnite. In dat online schietspel moeten spelers als laatste proberen te overleven en kunnen ze hun personage een dansje laten doen. Epic Games introduceerde de 'Fresh emote'-dans, eentje die verdacht veel lijkt op de Carlton-dans van 'The Fresh Prince of Bel-Air'. Ribeiro eiste geld van de Fortnite-ontwikkelaar, maar keert nu dus op zijn stappen terug. Het U.S. Copyright Office, een instantie die de auteursrechten in de VS beheert, weigerde het dansje van Carlton immers te registreren als handelsmerk. Ondanks die tegenvaller blijft de advocaat van Ribeiro strijdvaardig: "We zullen blijven vechten voor de rechten van onze cliënt", klinkt het.

Begin december werd bekend dat Epic Games ook wordt aangeklaagd door de Amerikaanse rapper 2 Milly. Ook hij beweert dat in Fortnite een door hem bedachte dansbeweging te vinden is. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: