'Fresh Prince'-acteur stopt rechtszaak tegen Fortnite wegens diefstal 'Carlton-dansje' - Actueel Cinema

    
Actueel
'Fresh Prince'-acteur stopt rechtszaak tegen Fortnite wegens diefstal 'Carlton-dansje'

Alfonso Ribeiro, de man die in de jaren 90 furore maakte als Carlton in de sitcom 'The Fresh Prince of Bel-Air', heeft zijn rechtszaak tegen het bedrijf Epic Games, ontwikkelaar van het razend populaire spel Fortnite, stopgezet. Dat meldt entertainmentsite New Musical Express (NME). 

Vorige maand spande de acteur een rechtszaak aan omdat Epic Games het dansje van zijn personage Carlton zonder toestemming overgenomen zou hebben voor het spel Fortnite. In dat online schietspel moeten spelers als laatste proberen te overleven en kunnen ze hun personage een dansje laten doen. Epic Games introduceerde de 'Fresh emote'-dans, eentje die verdacht veel lijkt op de Carlton-dans van 'The Fresh Prince of Bel-Air'. Ribeiro eiste geld van de Fortnite-ontwikkelaar, maar keert nu dus op zijn stappen terug. Het U.S. Copyright Office, een instantie die de auteursrechten in de VS beheert, weigerde het dansje van Carlton immers te registreren als handelsmerk. Ondanks die tegenvaller blijft de advocaat van Ribeiro strijdvaardig: "We zullen blijven vechten voor de rechten van onze cliënt", klinkt het.

Begin december werd bekend dat Epic Games ook wordt aangeklaagd door de Amerikaanse rapper 2 Milly. Ook hij beweert dat in Fortnite een door hem bedachte dansbeweging te vinden is. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Petitie roept om Danny DeVito als nieuwe Wolverine - Actueel

Petitie roept om Danny DeVito als nieuwe Wolverine

Een petitie om van 'It's Always Sunny in Philadelphia'-ster Danny DeVito de volgende Wolverine te maken heeft al meer dan 14.000 handtekeningen verzameld, zo bericht The New York Post.
HBO-baas verdedigt controversiële slotseizoen van 'Game Of Thrones' - Actueel

HBO-baas verdedigt controversiële slotseizoen van 'Game Of Thrones'

HBO's programmeringsdirecteur Casey Bloys heeft voor het eerst gereageerd op de kritiek op het laatste seizoen van blockbusterreeks 'Game Of Thrones'. In een interview met entertainmentmagazine Variety verdedigt hij de creatieve keuzes van de makers: "Je kunt nooit iedereen tevredenstellen, en dat... Verder lezen...
Docureeks over Tupac op komst - Actueel

Docureeks over Tupac op komst

Een vijfdelige docureeks over de iconische rapper Tupac Shakur is in de maak, weet de Britse muzieksite New Musical Express (NME). In de regiestoel zit Allen Hughes, die eerder de vierdelige muziekdocumentaire 'The Defiant Ones' regisseerde voor HBO.
Nieuwe seizoen van 'Stranger Things' zet Coca-Cola aan tot bizarre promostunt - Actueel

Nieuwe seizoen van 'Stranger Things' zet Coca-Cola aan tot bizarre promostunt

Het derde seizoen van 'Stranger Things' zit eraan te komen en daarom brengt Coca-Cola 'New Coke' weer op de markt. Het drankje is te zien in de nieuwe afleveringen van de Netflix-serie. New Cola werd voor het eerst gelanceerd in de jaren 80, maar deed het toen heel slecht.
Tolkien: Making Of - Making of

Tolkien: Making Of

John Ronald Reuel Tolkiens carrière heeft ontelbaar veel lezers gefascineerd sinds de publicatie van The Hobbit en The Lord of the Rings.
Actrice valt flauw op filmfestival Cannes door strakke jurk - Actueel

Actrice valt flauw op filmfestival Cannes door strakke jurk

Actrice Elle Fanning is tijdens een galadiner op het filmfestival van Cannes flauwgevallen. Achteraf liet ze op Instagram weten dat het voorval te wijten viel aan de te strakke jurk die ze droeg.