De waarheid achter Leonardo DiCaprio's wereldberoemde uitroep in 'Titanic': "Stond niet in het script" - Actueel Cinema

    
Actueel
De waarheid achter Leonardo DiCaprio's wereldberoemde uitroep in 'Titanic':

"I'm the king of the world!": de scène uit 'Titanic' - de op één na succesvolste film in de geschiedenis - waarin het personage van Leonardo DiCaprio op de boeg van het schip extatisch staat te schreeuwen, staat in ieders geheugen gegrift. In een recent interview met BBC Radio onthulde regisseur James Cameron hoe die wereldberoemde uitroep tot stand kwam. 

Het met Oscars overladen 'Titanic' uit 1997 bevat wel meerdere iconische scènes, maar die waarin Leonardo DiCaprio's personage Jack op de boeg van het reusachtige schip zijn vreugde uitschreeuwt is het kijkerspubliek wellicht het best bijgebleven. "Die zin was ter plaatse bedacht", onthulde regisseur James Cameron aan BBC Radio. "Ik stond op een filmkraan en we hadden al verschillende teksten geprobeerd, maar niets had echt impact. Toen kreeg ik een inval en zei over de walkietalkie aan Leonardo dat hij zijn armen moest spreiden en helemaal moest opgaan in het moment. En dan moest hij dé woorden uitschreeuwen." Aan de andere kant van de lijn klonk verwarring. "Leo begreep me niet. Ik zei dat hij zijn ziel in de tekst moest leggen; hij moest het zo overtuigend mogelijk brengen. Hij begreep me nog steeds niet. Toen wond ik me op: 'Zeg het verdomme gewoon!'."

Cameron zou met 'Titanic' de Oscar voor Beste Regisseur en Beste Film winnen. In zijn dankspeech schreeuwde hij de inmiddels beroemde woorden uit: "I'm the king of the world!". (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Plannen voor spin-offseries van 'SpongeBob' - Actueel

Plannen voor spin-offseries van 'SpongeBob'

In een poging om jonge kijkertjes weer aan zich te binden plant tv-zender Nickelodeon enkele spin-offs rond personages die het mooie weer maken in de animatieserie 'SpongeBob SquarePants'. Dat bericht entertainmentmagazine Variety.
Ik voelde mij dik, eenzaam en alleen - Actueel

"Ik voelde mij dik, eenzaam en alleen"

In 'Seule a mon mariage' geeft Tom Vermeir gestalte aan een wereldvreemde eenzaat die op zoek gaat naar de liefde. Het is zijn eerste Franstalige hoofdrol. Voorlopig verschijnt de film enkel in de Waalse en Brusselse zalen maar - zo vertrouwde Tom ons toe - binnenkort komt hij wellicht uit in... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 Valentijnsfilms voor romantische koppeltjes - Actueel

5 Valentijnsfilms voor romantische koppeltjes

Wij zochten 5 films uit die jullie een onvergetelijk romantische avond bezorgen, inclusief enkele sterke liefdesquotes. Happy Valentine's Day!
Richard Gere voor tweede maal papa geworden - Actueel

Richard Gere voor tweede maal papa geworden

Richard Gere is voor de tweede maal papa geworden. De intussen 69-jarige acteur en zijn 36-jarige partner Alejandra Silva zijn enkele dagen geleden bevallen van een zoon.
Plannen voor 'Walking Dead'-spin-off met Maggie - Actueel

"Plannen voor 'Walking Dead'-spin-off met Maggie"

Het 'Walking Dead'-universum blijft maar uitbreiden met enkele spin-offs, waaronder misschien eentje met het personage Maggie in een hoofdrol. De actrice die Maggie Greene speelt in de zombieserie, Lauren Cohan, onthulde tegenover entertainmentmagazine The Hollywood Reporter dat er plannen zijn in... Verder lezen...
Nog eens twee extra seizoenen voor 'The Simpsons' - Actueel

Nog eens twee extra seizoenen voor 'The Simpsons'

'The Simpsons', de langstlopende Amerikaanse televisieserie aller tijden, zal nog eens twee seizoenen langer te zien zijn bij de Amerikaanse mediagroep Fox. Dat maakte de studio zelf bekend.