De waarheid achter Leonardo DiCaprio's wereldberoemde uitroep in 'Titanic': "Stond niet in het script" - Actueel Cinema

    
Actueel
De waarheid achter Leonardo DiCaprio's wereldberoemde uitroep in 'Titanic':

"I'm the king of the world!": de scène uit 'Titanic' - de op één na succesvolste film in de geschiedenis - waarin het personage van Leonardo DiCaprio op de boeg van het schip extatisch staat te schreeuwen, staat in ieders geheugen gegrift. In een recent interview met BBC Radio onthulde regisseur James Cameron hoe die wereldberoemde uitroep tot stand kwam. 

Het met Oscars overladen 'Titanic' uit 1997 bevat wel meerdere iconische scènes, maar die waarin Leonardo DiCaprio's personage Jack op de boeg van het reusachtige schip zijn vreugde uitschreeuwt is het kijkerspubliek wellicht het best bijgebleven. "Die zin was ter plaatse bedacht", onthulde regisseur James Cameron aan BBC Radio. "Ik stond op een filmkraan en we hadden al verschillende teksten geprobeerd, maar niets had echt impact. Toen kreeg ik een inval en zei over de walkietalkie aan Leonardo dat hij zijn armen moest spreiden en helemaal moest opgaan in het moment. En dan moest hij dé woorden uitschreeuwen." Aan de andere kant van de lijn klonk verwarring. "Leo begreep me niet. Ik zei dat hij zijn ziel in de tekst moest leggen; hij moest het zo overtuigend mogelijk brengen. Hij begreep me nog steeds niet. Toen wond ik me op: 'Zeg het verdomme gewoon!'."

Cameron zou met 'Titanic' de Oscar voor Beste Regisseur en Beste Film winnen. In zijn dankspeech schreeuwde hij de inmiddels beroemde woorden uit: "I'm the king of the world!". (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Matteo Simoni en Jurgen Delnaet te zien in 'Cold Courage' - Actueel

Matteo Simoni en Jurgen Delnaet te zien in 'Cold Courage'

Matteo Simoni en Jurgen Delnaet zijn volop bezig met de opnames van 'Cold Courage', een nieuwe internationale fictiereeks. Momenteel draait de ploeg scènes in Antwerpen. 'Cold Courage' zal later te zien zijn op VTM.
Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep: - Actueel

Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep:

Het immense succes van 'Game of Thrones' heeft een onverwachte bijwerking. De verkoop van huskies boomt, maar de dieren worden ook steeds vaker in de steek gelaten na een impulsieve aankoop
In 'Duelles' met Veerle Baetens! - Actueel

In 'Duelles' met Veerle Baetens!

Vanaf 24 april schittert Veerle Baetens als Alice Brunelles in de Franstalige film Duelles van Olivier Masset-Depasse. Een gestyleerde prent, die het thrillergenre à la Hitchcock in ere wil herstellen, over de band tussen twee vrouwen in de jaren zestig. Ze wonen naast elkaar in een koppelwoning.... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
Johnny Depp slaat appartement ex-vrouw Amber Heard kort en klein - Actueel

Johnny Depp slaat appartement ex-vrouw Amber Heard kort en klein

Amber Heard heeft bij de rechtbank foto's ingediend die moeten aantonen hoe haar chique penthouse kort en klein werd geslagen door haar ex-man Johnny Depp. De foto's worden gebruikt als munitie in de rechtszaak die Depp heeft aangespannen tegen Amber, omdat zij hem heeft beschuldigd van... Verder lezen...
Liam Payne wil zich op acteercarrière storten - Actueel

Liam Payne wil zich op acteercarrière storten

De jongens van boyband One Direction breiden hun activiteiten uit. Nadat eerder al Harry Styles zijn acteerdebuut maakte in 'Dunkirk', heeft nu ook Liam Payne laten weten dat hij volop audities aan het doen is. En niet voor de minste: zo mocht hij een test doen voor Steven Spielberg.