Whoopi Goldberg solliciteerde naar rol van eerste vrouwelijke Doctor in 'Doctor Who' - Actueel Cinema

    
Actueel
Whoopi Goldberg solliciteerde naar rol van eerste vrouwelijke Doctor in 'Doctor Who'

Whoopi Goldberg heeft in de podcast van de voormalige hoofdrolspeler van 'Doctor Who', David Tennant, onthuld dat ze jaren geleden al polste bij de bazen van de iconische Britse tv-productie of zij de nieuwe vrouwelijke Doctor kon worden. Het werd een njet. In 2017 werd bekendgemaakt dat Jodie Whittaker de rol van eerste vrouwelijke Doctor zou krijgen. 

De Amerikaanse comedienne en actrice Whoopi Goldberg solliciteerde jaren geleden al bij de BBC naar de populaire hoofdrol van de tijdreiziger. "Ik wou de eerste vrouwelijke Doctor zijn", klinkt het in een podcastgesprek met David Tennant. In haar ogen zou haar rol het Amerikaanse publiek bekend maken met 'Doctor Who': "Wij hebben geen 'Doctor Who'. We hebben geen personage dat door dimensie en tijd reist, observeert en soms een handje toesteekt. De gedachte alleen al maakte me blij." De BBC was echter niet tuk op Goldbergs idee. "Eum, nee, zeiden ze", aldus Goldberg. "Ik zei dat ik het begreep." En daarmee was de kous af. (Belga / Belga)

© JStone / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Netflix schrapt omstreden scène uit 13 Reasons Why - Actueel

Netflix schrapt omstreden scène uit "13 Reasons Why"

Netflix heeft twee jaar na de première van de reeks "13 Reasons Why" beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.
Marilyn Manson krijgt rol in miniserie van Stephen King - Actueel

Marilyn Manson krijgt rol in miniserie van Stephen King

De excentrieke Amerikaanse zanger Marilyn Manson heeft een rol te pakken in 'The Stand', een miniserie gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Stephen King. Dat vertelde Manson in een interview met hardrockmagazine Revolver.
Nieuwe 'Flintstones'-afleveringen in de maak - Actueel

Nieuwe 'Flintstones'-afleveringen in de maak

Alles komt terug, en dus ook 'The Flintstones'. De komische animatieserie over de prehistorische dorpsbewoners liep tussen 1960 en 1966 op de Amerikaanse zender ABC en krijgt nu een tweede leven, zo weet entertainmentmagazine Variety.
Netflix geeft smaakmaker uit 'Fyre'-docu eigen realityshow - Actueel

Netflix geeft smaakmaker uit 'Fyre'-docu eigen realityshow

Andy King: de naam zegt u wellicht niets, maar de man is wereldberoemd geworden toen hij in de populaire Netflix-documentaire 'Fyre' op geanimeerde wijze getuigde welke toeren hij moest uithalen om de watervoorraad van het gefaalde festival te redden. Het internet bombardeerde de eventplanner tot... Verder lezen...
Epilepsieaanval werd Disney-acteur fataal - Actueel

Epilepsieaanval werd Disney-acteur fataal

De familie van de Amerikaanse acteur Cameron Boyce heeft bevestigd dat de 20-jarige jongeman stierf aan een epilepsieaanval.
Een 4de seizoen van Stranger Things? - Actueel

Een 4de seizoen van Stranger Things?

Sinds vorige week is het derde seizoen van Stranger Things te bekijken op Netflix. En zonder al te veel te willen spoilen stellen wij ons alvast de vraag: Komt er een vierde seizoen of niet?