Liam Neeson onder vuur omwille van racistische uitspraak - Actueel Cinema

   - 

In een interview met de Britse krant The Independent liet de acteur noteren dat hij een "zwarte klootzak" wou vermoorden, nadat hij van een vriendin te horen kreeg dat ze vermoedelijk door een man van Afro-Amerikaanse origine verkracht werd. 

"Ik liep rondjes met een knuppel, hopend dat iemand op mij af zou komen. Ik ben beschaamd om dit toe te geven. Ik deed dit ongeveer een week lang, hopend dat een 'zwarte klootzak' ergens uit een bar zou strompelen en me zou aanvallen, snap je? Zodat ik hem dan zou kunnen vermoorden." In een interview met The Independent, ter promotie van zijn nieuwe film "Cold Pursuit", biechtte Neeson het verhaal op. Hij had de verkrachting ontdekt, toen hij terug thuis kwam na een reis. Hij vermeldde niet wie precies het slachtoffer van de verkrachting werd, maar zei dat "het iets instinctief was - stel je eens voor dat dit ooit voorkomt met iemand uit jouw familie." "Ze ging echt enorm goed om met de situatie," aldus Neeson over de reactie van het slachtoffer. "Ik vroeg haar of ze wist wie het was, maar ze zei enkel dat het over een Afro-Amerikaan ging." Neeson gaf wel toe dat hij "een lesje heeft geleerd" over zijn reactie. Hij vertelde dat hij opgroeide tijdens the Troubles in Noord-Ierland en dat hij inziet dat wraak enkel tot meer bloedverlies leidt.

Op sociale media kwam Neeson zwaar onder vuur te liggen. Velen verweten hem een racist te zijn. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: