Proces seksmisbruik van Harvey Weinstein vastgelegd voor 6 mei - Actueel Cinema

    
Actueel
Proces seksmisbruik van Harvey Weinstein vastgelegd voor 6 mei

In Manhattan, New York is de datum van 6 mei vastgelegd voor de behandeling van de zaak van verondersteld seksueel misbruik door filmproducent Harvey Weinstein. Daarbij is er wel de nuance dat datums voor processen in de VS nooit helemaal "vast"-liggen en dergelijke datums vaak uitstel ondergaan. Het is niet duidelijk hoe "vast" de datum van 6 mei ligt voor de rechter en de advocaten van Weinstein. Een woordvoerder van het gerecht in Manhattan noemde de datum van 6 mei "niet officieel" en "eerder benaderend". 

Hoogstwaarschijnlijk zullen de advocaten om uitstel vragen, temeer omdat er bij de aanklachten ook een collectieve of "class action" vervolging is ingediend door verschillende vrouwen. Advocaat Elior Shiloh liet maandag al verstaan dat hij een uitstelperiode van zeven maanden fair zou vinden, "zodat meneer Weinstein zijn verdediging goed kan voorbereiden".

Weinstein moet in Manhattan terecht staan voor seksuele agressie tegen een productie-assistente in 2006 en de verkrachting van een andere vrouw in het Doubletree Hotel in 2013. De beklaagde ontkent dat er activiteiten zonder toestemming zouden hebben plaatsgevonden. Weinstein riskeert hiervoor minstens 10 jaar cel, maar dat kan nog oplopen door bijkomende kwalificaties van strafbaar gedrag. (Belga / Belga)
© Denis Makarenko / Shutterstock.com

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Actrice Sarah Hyland (Modern Family) verloofd - Actueel

Actrice Sarah Hyland ("Modern Family") verloofd

Sarah Hyland, de actrice die u moet kennen van onder meer "Modern Family", zal in het huwelijksbootje stappen met haar vriend Wells Adams. Hyland maakte het nieuws bekend door op Instagram een fotoreportage te plaatsen van het aanzoek van de realityster.
Gossip Girl krijgt spin-off - Actueel

"Gossip Girl" krijgt spin-off

De populaire serie "Gossip Girl" krijgt een 2.0-versie. Op HBO Max, de nieuwe streamingdienst van Warner, zal volgend jaar een spin-off van de serie te zien zijn, zo schrijven Amerikaanse vakbladen.
Friends meubelcollectie binnenkort te koop - Actueel

Friends" meubelcollectie binnenkort te koop

De razendpopulaire sitcom "Friends" blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De Amerikaanse meubelketen Pottery Barn brengt namelijk een meubelcollectie op de markt, met enkele iconische stukken uit de serie.
Hugh Grant ijvert voor einde sociale media - Actueel

Hugh Grant ijvert voor einde sociale media

Als het van Hugh Grant afhangt, zou sociale media geen lang leven meer beschoren zijn. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken", zei de "Notting Hill"-ster in de "My Favorite Episode" podcast van Variety.
Netflix schrapt omstreden scène uit 13 Reasons Why - Actueel

Netflix schrapt omstreden scène uit "13 Reasons Why"

Netflix heeft twee jaar na de première van de reeks "13 Reasons Why" beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.