Kevin Spacey verschijnt vandaag voor de rechter - Actueel Cinema

    
Actueel
Kevin Spacey verschijnt vandaag voor de rechter

Acteur Kevin Spacey verschijnt vandaag in Nantucket (Massachusetts) voor de rechter op verdenking van seksueel misbruik. Hij zou zich in juli 2016 in een bar hebben vergrepen aan de toen 18-jarige zoon van televisiepresentatrice Heather Unruh. Een video daarvan verscheen onlangs op Snapchat.

 De 59-jarige acteur wees eerder al de beschuldiging van de hand en zal dat hoogstwaarschijnlijk ook in de rechtszaal doen. Spacey wilde aanvankelijk niet bij de behandeling van zijn zaak aanwezig zijn, maar de rechter heeft dat verzoek niet gehonoreerd. De reden die de acteur aanhaalde om weg te blijven was dat zijn aanwezigheid "de negatieve publiciteit alleen maar zou versterken". Van het voorval dook een Snapchat-video op die de 18-jarige jongen, die door Spacey onzedelijk werd betast, zelf maakte ten tijde van hun samenzijn in de bar. Spacey zou de voorkant van zijn broek hebben aangeraakt. De jongen stuurde dit filmpje naar zijn vriendin, om zo aan te tonen wat hem was overkomen. Dat staat in het onderzoeksrapport van de Massachusetts State Police, meldt Page Six. Sinds 2017 is Spacey ruim dertig keer beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag. Na tientallen aantijgingen en een jaar lang stilzwijgen heeft Spacey eind december voor het eerst iets van zich laten horen in een video getiteld 'Let me be Frank'. Daarin is Spacey te zien als zijn 'House of Cards'-personage Frank Underwood en gaat hij in op de beschuldigingen. "Ondanks alle vijandigheid, de krantenkoppen, de verdachtmakingen zonder rechtszaak. Ondanks alles, zelfs mijn eigen dood, voel ik me verrassend goed. En mijn vertrouwen dat je uiteindelijk de volledige waarheid zult kennen, groeit met de dag", aldus Spacey in de ruim drie minuten durende video. De video werd hevig bekritiseerd, als zijnde een kaakslag voor de vermeende slachtoffers van de acteur. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Luke Perry krijgt eerbetoon in vierde seizoen van Riverdale - Actueel

Luke Perry krijgt eerbetoon in vierde seizoen van "Riverdale"

De in maart overleden Amerikaanse acteur Luke Perry krijgt binnenkort een passend eerbetoon in het vierde seizoen van "Riverdale". Dat heeft de maker van de serie, Roberto Aguirre-Sarcasa, laten weten op Twitter.
Sophie Turner wil dolgraag Boy George spelen in biopic - Actueel

Sophie Turner wil dolgraag Boy George spelen in biopic

De aankomende biopic over Boy George, leadzanger van popband Culture Club, heeft zijn hoofdrolspeelster gevonden - althans , als het aan Sophie Turner ligt. De "Game Of Thrones"-actrice staat naar eigen zeggen te springen voor de rol nadat Boy George haar had genoemd als mogelijke kandidaat
Kit Harington opnieuw thuis na verblijf in afkickcentrum - Actueel

Kit Harington opnieuw thuis na verblijf in afkickcentrum

De Britse "Game of Thrones"-acteur Kit Harington heeft de afkickkliniek waar hij een tijdje verbleef weer verlaten. Harington werd afgelopen week gezien in zijn thuisstad Londen, schrijft E! News, dat ook een foto van de acteur plaatste.
Jean-Claude Van Damme laat zich door het publiek regisseren - Actueel

Jean-Claude Van Damme laat zich door het publiek regisseren

Jean-Claude Van Damme maakt zijn comeback op het Belgische scherm. Ditmaal niet in een film of televisiereeks, maar in een reclamespot voor telecombedrijf Orange. Hoe het clipje er zal uitzien, wordt bepaald door het publiek.