Academy wil Kevin Hart volgens Ellen DeGeneres toch als Oscar-presentator - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse acteur en komiek Kevin Hart mag toch de Oscars presenteren. Althans, als het aan de Academy ligt. De organisatie van de filmprijzen wil volgens presentatrice Ellen DeGeneres, die het evenement twee keer presenteerde, graag dat hij de rol toch op zich neemt. Dat schrijft People vandaag ook op basis van bronnen rond de Academy. 

Hart nam afstand van zijn positie als presentator van de filmprijzen, toen oude tweets in opspraak kwamen. In de berichten op sociale media schreef de acteur en komiek homofobe teksten. In de show van Ellen DeGeneres deed hij vanavond uitgebreid zijn verhaal uit de doeken. Deze boetedoening zou volgens People een opmaat kunnen zijn voor de aankondiging dat Hart de show toch wel gaat presenteren. "Ik heb met ze gebeld en tegen ze gezegd dat je het nog steeds wil doen", aldus DeGeneres. "Zij zeiden meteen dat ze heel graag willen dat je het doet en dat ze het gevoel hebben dat er iets verkeerd is gegaan. 'Misschien hebben wij iets verkeerd gezegd, maar wij willen heel graag dat hij presenteert. Als we nog iets kunnen betekenen, doen we dat graag'", zei DeGeneres in haar talkshow aan de acteur. Hart deed zelf afstand van zijn rol als presentator, maar zegt nu dat hij goed moet nadenken of hij het niet toch wil doen. "Laat me even de tijd nemen, even kunnen nadenken en als ik het dan weet, praat ik eerst met jou." DeGeneres, die zelf op vrouwen valt, voegde er aan toe dat ze de uitspraken van Hart kwetsend vond. "Maar ik begrijp ook, zoals je nu zelf zegt, dat je ze zei omdat je niet genoeg wist over het onderwerp. Je bent gegroeid als mens, je hebt je excuses aangeboden en doet dat nu weer. Laat de boze mensen niet winnen: presenteer de Oscars." DeGeneres haar uitlatingen worden niet overal in dank afgenomen. Zekerheid is er echter nog niet. Het is van 2006 geleden, toen Jon Stewart presenteerde, dat de gastheer zo kort voor de ceremonie moest worden aangekondigd.

De Oscars zullen in de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari (Belgische tijd) worden uitgereikt in Los Angeles. (Belga / Belga)

© Tinseltown / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: