"Dwayne Johnson krijgt twee keer meer betaald dan co-ster Emily Blunt voor 'Jungle Cruise'" - Actueel Cinema

   - 

Er gaapt een gigantische loonkloof tussen Dwayne 'The Rock' Johnson en zijn co-ster Emily Blunt voor de opnames van de aankomende Disney-film 'Jungle Cruise'. Dat meldt TMZ. Johnson zou meer dan het dubbele salaris van Blunt opstrijken. 

De 46-jarige Johnson speelt de hoofdrol in 'Jungle Cruise', aan de zijde van Blunt. De avonturenfilm van Disney staat gepland voor juli 2020. Volgens TMZ beweren enkele bronnen dat Johnson zo'n 22 miljoen dollar opstrijkt voor zijn acteerprestaties, terwijl de 36-jarige Blunt het met "slechts" 9 miljoen dollar moet doen. De loonkloof bedraagt dus zo'n 13 miljoen dollar. Johnson mag dan wel de op één na best betaalde Hollywoodacteur zijn - na Daniel Craig -, de kloof is wel opmerkelijk gezien de recente box-office successen van Blunt. De Britse actrice is momenteel te zien in de Disney-productie 'Mary Poppins Returns', die wereldwijd al zo'n 83 miljoen dollar in het laatje bracht. Voor haar hoofdrol als Mary Poppins kreeg ze een Golden Globe-nominatie en bovendien wordt ze getipt als mogelijke Oscarwinnares. De voorbije jaren is de loonkloof tussen acteurs en actrices wel vaker een hot topic geweest in Hollywood.

Zo was er begin dit jaar nog ophef over de vergoeding van steracteur Mark Wahlberg voor de nieuwe opnames van de film 'All The Money In The World'. Regisseur Ridley Scott moest de film in allerijl herwerken toen Kevin Spacey, die oorspronkelijk een hoofdrol had in de film, beschuldigd werd van seksueel misbruik en vervolgens uit de afgewerkte film geknipt werd. Wahlberg ontving 1,5 miljoen dollar voor de tien dagen durende nieuwe opnames. Zijn tegenspeelster Michelle Williams daarentegen kreeg slechts 80 dollar per dag. Toen de publieke verontwaardiging te groot werd, besloot Wahlberg zijn vergoeding integraal te doneren aan Time's Up, het fonds dat vrouwen die slachtoffer werden van seksuele intimidatie juridische steun biedt. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: