Eerste 'Black Mirror'-film komt nog dit jaar op de buis - Actueel Cinema

   - 

De allereerste 'Black Mirror'-film, een adaptatie van de gelijknamige, donker-satirische Netflix-serie, verschijnt nog dit jaar op het streamingplatform. Het Britse New Musical Express verduidelijkt dat het eigenlijk om de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat. De bewuste episode zou maar liefst 90 minuten duren, en heeft daarom de allure van een film. 

De aflevering 'Bandersnatch' kreeg een apart plaatsje op Netflix, los van de 19 overige afleveringen van het vijfde seizoen, hetgeen impliceert dat Netflix de episode als een film in de etalage wil zetten. Vorige maand raakte nog bekend dat Miley Cyrus "hoogstwaarschijnlijk" een rol te pakken had in het vijfde seizoen van 'Black Mirror'. De Amerikaanse zangeres werd gespot in Zuid-Afrika, waar de opnames toen in volle gang waren. 'Black Mirror' is een sciencefictionserie die zich afspeelt in de nabije toekomst.

De serie focust op de invloed van moderne technologie op ons leven en wat die invloed op korte termijn zou kunnen betekenen. Zullen we elkaar massaal gaan beoordelen via een app? Zal het mogelijk zijn om de doden terug tot leven te wekken in de vorm van een pop? Alle afleveringen lopen slecht af, zoals het een goede dystopie betaamt.

De reeks werd bekroond met meerdere Emmy's en won in 2012 een International Emmy Award voor beste miniserie. Op 28 december verschijnt het vijfde seizoen op Netflix. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: