Acteur Dave Mantel (37) overleden - Actueel Cinema

    
Actueel
Acteur Dave Mantel (37) overleden

De Nederlandse acteur Dave Mantel, vooral bekend uit 'Goede Tijden, Slechte Tijden', is afgelopen weekend onverwacht overleden. Dat bevestigt producent en goede vriend Dave Schram, die voor de films 'Sonny Boy', 'De groeten van Mike!' en 'Spijt!' samenwerkte met de acteur. 

Mantel genoot vooral bekendheid door zijn rol als de homoseksuele rechercheur Menno Kuiper in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' (GTST). Hij was 37 jaar oud. "Lieve mensen, Onze geliefde Dave is op zaterdagochtend plotseling op natuurlijke wijze overleden", staat op Mantels Instagram. "Er zijn geen woorden die kunnen omschrijven hoe erg we je missen. We houden ontzettend veel van je." Mantel was in de periode 2013-2014 in GTST te zien. Hij speelde de geliefde van acteur Ferry Doedens. Hun relatie leverde in 2014 unieke televisie op. Het huwelijk van de twee was het eerste homohuwelijk in een Nederlandse soap. Doedens reageert geschokt op de dood van zijn 'soap-man': "2 jaar lang hebben we intens met elkaar samengewerkt met liefde maar soms konden we elkaar ook in de haren vliegen. Maak ze gek daarboven. Familie en vrienden enorm veel sterkte gewenst." Ook de makers van GTST reageerden gisteren via Instagram op de plotselinge dood van de acteur. "We zijn geschokt door het vreselijke en verdrietige bericht. Dave was een geliefde collega en heeft met zijn rol als Menno Kuijper veel voor de serie en het maatschappelijk onderwerp LHBTI betekend. Zijn betrokkenheid, inzet en liefde voor het vak zullen we nooit vergeten. We kunnen het nog nauwelijks bevatten, zo plots en zo jong. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden."

Mantel speelde naast in GTST ook in tv-series als 'Divorce', 'Dokter Tinus' en 'Onderweg naar morgen', de musical 'The Bodyguard' en hij was te zien in 'The Passion'. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Wereldberoemde actrice Natalie Portman in Antwerpen gespot - Actueel

Wereldberoemde actrice Natalie Portman in Antwerpen gespot

De Amerikaanse actrice Natalie Portman is dit weekend in ons land gesignaleerd. De 37-jarige Oscarwinnares woonde in Antwerpen de première bij van 'Bach studies' van Ballet Vlaanderen, waarvan haar man Benjamin Millepied choreograaf is.
Tarantino vraagt om niets te verklappen van zijn nieuwe film - Actueel

Tarantino vraagt om niets te verklappen van zijn nieuwe film

De Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino heeft een open brief geschreven aan al wie zijn film 'Once upon a time... in Hollywood' gaat bekijken. De film is gisteren in de competitie van het filmfestival van Cannes uitgebracht. De regisseur vraagt in zijn brief om niets over de inhoud van de prent... Verder lezen...
Scarlett Johansson stapt derde keer in huwelijksbootje - Actueel

Scarlett Johansson stapt derde keer in huwelijksbootje

Filmster Scarlett Johansson (34) en haar vriend, de komiek, acteur en schrijver Colin Jost (36) zijn officieel een stel. Ze hebben zich verloofd, zo heeft hun woordvoerder gisteren (plaatselijke tijd) bevestigd aan het Amerikaanse showbizzblad 'Entertainment Weekly'.
Arnold Schwarzenegger incasseert rake trap in Zuid-Afrika - Actueel

Arnold Schwarzenegger incasseert rake trap in Zuid-Afrika

Weinigen zouden het durven, maar in Zuid-Afrika heeft een jongeman Arnold Schwarzenegger een trap gegeven in de rug. De jongen werd meteen overmeesterd en de Oostenrijkse acteur liet weten dat hij geen ernstige kwetsuren heeft opgelopen.
Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen - Actueel

Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen

Acteur en presentator Jonas Van Geel heeft zijn schaapjes op zijn 34ste al op het droge. Zijn firma boekt de laatste jaren grote winsten en heeft nu een vermogen van 1,7 miljoen euro.
George Clooney raadde Ben Affleck af om Batman te spelen - Actueel

George Clooney raadde Ben Affleck af om Batman te spelen

Na zijn slechte ervaring als Batman in "Batman & Robin" uit 1997 had George Clooney maar één advies voor zijn collega Ben Affleck: "Neem de rol van Batman niet aan". Dit kon Affleck echter niet weerhouden om te schitteren in "Batman v. Superman: Dawn of Justice". Dat vertelde Clooney in een podcast... Verder lezen...