Acteur Dave Mantel (37) overleden - Actueel Cinema

    
Actueel
Acteur Dave Mantel (37) overleden

De Nederlandse acteur Dave Mantel, vooral bekend uit 'Goede Tijden, Slechte Tijden', is afgelopen weekend onverwacht overleden. Dat bevestigt producent en goede vriend Dave Schram, die voor de films 'Sonny Boy', 'De groeten van Mike!' en 'Spijt!' samenwerkte met de acteur. 

Mantel genoot vooral bekendheid door zijn rol als de homoseksuele rechercheur Menno Kuiper in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' (GTST). Hij was 37 jaar oud. "Lieve mensen, Onze geliefde Dave is op zaterdagochtend plotseling op natuurlijke wijze overleden", staat op Mantels Instagram. "Er zijn geen woorden die kunnen omschrijven hoe erg we je missen. We houden ontzettend veel van je." Mantel was in de periode 2013-2014 in GTST te zien. Hij speelde de geliefde van acteur Ferry Doedens. Hun relatie leverde in 2014 unieke televisie op. Het huwelijk van de twee was het eerste homohuwelijk in een Nederlandse soap. Doedens reageert geschokt op de dood van zijn 'soap-man': "2 jaar lang hebben we intens met elkaar samengewerkt met liefde maar soms konden we elkaar ook in de haren vliegen. Maak ze gek daarboven. Familie en vrienden enorm veel sterkte gewenst." Ook de makers van GTST reageerden gisteren via Instagram op de plotselinge dood van de acteur. "We zijn geschokt door het vreselijke en verdrietige bericht. Dave was een geliefde collega en heeft met zijn rol als Menno Kuijper veel voor de serie en het maatschappelijk onderwerp LHBTI betekend. Zijn betrokkenheid, inzet en liefde voor het vak zullen we nooit vergeten. We kunnen het nog nauwelijks bevatten, zo plots en zo jong. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden."

Mantel speelde naast in GTST ook in tv-series als 'Divorce', 'Dokter Tinus' en 'Onderweg naar morgen', de musical 'The Bodyguard' en hij was te zien in 'The Passion'. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Plannen voor spin-offseries van 'SpongeBob' - Actueel

Plannen voor spin-offseries van 'SpongeBob'

In een poging om jonge kijkertjes weer aan zich te binden plant tv-zender Nickelodeon enkele spin-offs rond personages die het mooie weer maken in de animatieserie 'SpongeBob SquarePants'. Dat bericht entertainmentmagazine Variety.
Ik voelde mij dik, eenzaam en alleen - Actueel

"Ik voelde mij dik, eenzaam en alleen"

In 'Seule a mon mariage' geeft Tom Vermeir gestalte aan een wereldvreemde eenzaat die op zoek gaat naar de liefde. Het is zijn eerste Franstalige hoofdrol. Voorlopig verschijnt de film enkel in de Waalse en Brusselse zalen maar - zo vertrouwde Tom ons toe - binnenkort komt hij wellicht uit in... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 Valentijnsfilms voor romantische koppeltjes - Actueel

5 Valentijnsfilms voor romantische koppeltjes

Wij zochten 5 films uit die jullie een onvergetelijk romantische avond bezorgen, inclusief enkele sterke liefdesquotes. Happy Valentine's Day!
Richard Gere voor tweede maal papa geworden - Actueel

Richard Gere voor tweede maal papa geworden

Richard Gere is voor de tweede maal papa geworden. De intussen 69-jarige acteur en zijn 36-jarige partner Alejandra Silva zijn enkele dagen geleden bevallen van een zoon.
Plannen voor 'Walking Dead'-spin-off met Maggie - Actueel

"Plannen voor 'Walking Dead'-spin-off met Maggie"

Het 'Walking Dead'-universum blijft maar uitbreiden met enkele spin-offs, waaronder misschien eentje met het personage Maggie in een hoofdrol. De actrice die Maggie Greene speelt in de zombieserie, Lauren Cohan, onthulde tegenover entertainmentmagazine The Hollywood Reporter dat er plannen zijn in... Verder lezen...
Nog eens twee extra seizoenen voor 'The Simpsons' - Actueel

Nog eens twee extra seizoenen voor 'The Simpsons'

'The Simpsons', de langstlopende Amerikaanse televisieserie aller tijden, zal nog eens twee seizoenen langer te zien zijn bij de Amerikaanse mediagroep Fox. Dat maakte de studio zelf bekend.