'SpongeBob'-bedenker overleden op 57-jarige leeftijd - Actueel Cinema

   - 

Stephen Hillenburg, de geestelijke vader van SpongeBob, is overleden. Dat berichtte entertainmentmagazine Variety. Hillenburg werd anderhalf jaar geleden gediagnosticeerd met de ziekte ALS. 

'SpongeBob SquarePants' is uitgegroeid tot een wereldbekend animatiefiguurtje, wiens avonturen in zee door honderdduizenden kinderen gevolgd worden op de buis. Het personage was voor het eerst te zien in 1999 op zender Nickelodeon. De populaire animatiereeks bracht twee films voort: 'The SpongeBob SquarePants Movie' in 2004 en 'The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water' in 2015. In juni 2016 ging 'SpongeBob SquarePants: The Broadway Musical' in première. Het stuk won een prestigieuze Tony Award voor Best Scenic Design. Talloze bekende artiesten zijn de revue gepasseerd als soundtrack voor de tv-serie en films van SpongeBob, zoals Wilco, The Flaming Lips, Ween en The Shins. Wijlen David Bowie sprak de stem in van Lord Royal Highness in de aflevering 'Atlantis SquarePantis'.

Bedenker Stephen Hillenburg werd vorig jaar gediagnosticeerd met ALS en is daar maandag aan bezweken op 57-jarige leeftijd. Hij wou zo lang mogelijk voortwerken aan zijn show. "Steve injecteerde SpongeBob SquarePants met een unieke humor en onschuld die aan generaties kinderen en gezinnen plezier heeft verschaft", aldus Nickelodeon in een statement. "Zijn originele personages en wereld zullen als herinnering dienen voor waarden als optimisme, vriendschap en de ongebreidelde kracht van de verbeelding." (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: