'SpongeBob'-bedenker overleden op 57-jarige leeftijd - Actueel Cinema

    
Actueel
'SpongeBob'-bedenker overleden op 57-jarige leeftijd

Stephen Hillenburg, de geestelijke vader van SpongeBob, is overleden. Dat berichtte entertainmentmagazine Variety. Hillenburg werd anderhalf jaar geleden gediagnosticeerd met de ziekte ALS. 

'SpongeBob SquarePants' is uitgegroeid tot een wereldbekend animatiefiguurtje, wiens avonturen in zee door honderdduizenden kinderen gevolgd worden op de buis. Het personage was voor het eerst te zien in 1999 op zender Nickelodeon. De populaire animatiereeks bracht twee films voort: 'The SpongeBob SquarePants Movie' in 2004 en 'The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water' in 2015. In juni 2016 ging 'SpongeBob SquarePants: The Broadway Musical' in première. Het stuk won een prestigieuze Tony Award voor Best Scenic Design. Talloze bekende artiesten zijn de revue gepasseerd als soundtrack voor de tv-serie en films van SpongeBob, zoals Wilco, The Flaming Lips, Ween en The Shins. Wijlen David Bowie sprak de stem in van Lord Royal Highness in de aflevering 'Atlantis SquarePantis'.

Bedenker Stephen Hillenburg werd vorig jaar gediagnosticeerd met ALS en is daar maandag aan bezweken op 57-jarige leeftijd. Hij wou zo lang mogelijk voortwerken aan zijn show. "Steve injecteerde SpongeBob SquarePants met een unieke humor en onschuld die aan generaties kinderen en gezinnen plezier heeft verschaft", aldus Nickelodeon in een statement. "Zijn originele personages en wereld zullen als herinnering dienen voor waarden als optimisme, vriendschap en de ongebreidelde kracht van de verbeelding." (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Actrice Keira Knightley geridderd door prins Charles - Actueel

Actrice Keira Knightley geridderd door prins Charles

De Britse actrice Keira Knightley mag zich voortaan officier in de Most Excellent Order of the British Empire (OBE) noemen. De actrice werd gisteren geridderd door prins Charles.
Charlie Sheen doet het al een jaar zonder drank en drugs - Actueel

Charlie Sheen doet het al een jaar zonder drank en drugs

Acteur en notoire losbol Charlie Sheen heeft naar eigen zeggen al een jaar geen alcohol of drugs meer aangeraakt. Dat liet hij op Twitter verstaan met een foto van een 'nuchterheidsmunt'.
Advocaten Bill Cosby dienen beroep in - Actueel

Advocaten Bill Cosby dienen beroep in

De advocaten van Bill Cosby hebben gisteren officieel beroep aangetekend tegen de veroordeling van de voormalige Amerikaanse acteur. Dat meldden lokale media vandaag. Cosby kreeg eind september een celstraf van drie tot tien jaar opgelegd voor seksuele aanranding.
Meryl Streep wordt voor de eerste keer oma - Actueel

Meryl Streep wordt voor de eerste keer oma

Mooie vooruitzichten voor actrice Meryl Streep. De filmster wordt binnenkort oma. Mamie, haar oudste dochter, is in verwachting van een eerste kindje.
Animatieserie 'Family Guy' brengt ode aan overleden Carrie Fisher - Actueel

Animatieserie 'Family Guy' brengt ode aan overleden Carrie Fisher

Bijna twee jaar na haar dood heeft de Amerikaanse actrice Carrie Fisher een eigen grafrede gekregen in de animatieserie 'Family Guy'. De 'Star Wars'-actrice sprak sinds 2005 de stem in van Angela, de baas van hoofdpersonage Peter Griffin.
Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme - Actueel

Woman at War: een toegewijde komedie boordevol charme

Benedikt Erlingsson, die die we reeds opmerkten in 'Horses and Men', komt terug met een vrolijke verhaal met vele troeven: een briljante actrice, een rijk scenario,excentrieke en absurde humor en adembenemende landschappen. Wij zijn helemaal verliefd op deze IJslandse film!