'SpongeBob'-bedenker overleden op 57-jarige leeftijd - Actueel Cinema

    
Actueel
'SpongeBob'-bedenker overleden op 57-jarige leeftijd

Stephen Hillenburg, de geestelijke vader van SpongeBob, is overleden. Dat berichtte entertainmentmagazine Variety. Hillenburg werd anderhalf jaar geleden gediagnosticeerd met de ziekte ALS. 

'SpongeBob SquarePants' is uitgegroeid tot een wereldbekend animatiefiguurtje, wiens avonturen in zee door honderdduizenden kinderen gevolgd worden op de buis. Het personage was voor het eerst te zien in 1999 op zender Nickelodeon. De populaire animatiereeks bracht twee films voort: 'The SpongeBob SquarePants Movie' in 2004 en 'The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water' in 2015. In juni 2016 ging 'SpongeBob SquarePants: The Broadway Musical' in première. Het stuk won een prestigieuze Tony Award voor Best Scenic Design. Talloze bekende artiesten zijn de revue gepasseerd als soundtrack voor de tv-serie en films van SpongeBob, zoals Wilco, The Flaming Lips, Ween en The Shins. Wijlen David Bowie sprak de stem in van Lord Royal Highness in de aflevering 'Atlantis SquarePantis'.

Bedenker Stephen Hillenburg werd vorig jaar gediagnosticeerd met ALS en is daar maandag aan bezweken op 57-jarige leeftijd. Hij wou zo lang mogelijk voortwerken aan zijn show. "Steve injecteerde SpongeBob SquarePants met een unieke humor en onschuld die aan generaties kinderen en gezinnen plezier heeft verschaft", aldus Nickelodeon in een statement. "Zijn originele personages en wereld zullen als herinnering dienen voor waarden als optimisme, vriendschap en de ongebreidelde kracht van de verbeelding." (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Wereldberoemde actrice Natalie Portman in Antwerpen gespot - Actueel

Wereldberoemde actrice Natalie Portman in Antwerpen gespot

De Amerikaanse actrice Natalie Portman is dit weekend in ons land gesignaleerd. De 37-jarige Oscarwinnares woonde in Antwerpen de première bij van 'Bach studies' van Ballet Vlaanderen, waarvan haar man Benjamin Millepied choreograaf is.
Tarantino vraagt om niets te verklappen van zijn nieuwe film - Actueel

Tarantino vraagt om niets te verklappen van zijn nieuwe film

De Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino heeft een open brief geschreven aan al wie zijn film 'Once upon a time... in Hollywood' gaat bekijken. De film is gisteren in de competitie van het filmfestival van Cannes uitgebracht. De regisseur vraagt in zijn brief om niets over de inhoud van de prent... Verder lezen...
Scarlett Johansson stapt derde keer in huwelijksbootje - Actueel

Scarlett Johansson stapt derde keer in huwelijksbootje

Filmster Scarlett Johansson (34) en haar vriend, de komiek, acteur en schrijver Colin Jost (36) zijn officieel een stel. Ze hebben zich verloofd, zo heeft hun woordvoerder gisteren (plaatselijke tijd) bevestigd aan het Amerikaanse showbizzblad 'Entertainment Weekly'.
Arnold Schwarzenegger incasseert rake trap in Zuid-Afrika - Actueel

Arnold Schwarzenegger incasseert rake trap in Zuid-Afrika

Weinigen zouden het durven, maar in Zuid-Afrika heeft een jongeman Arnold Schwarzenegger een trap gegeven in de rug. De jongen werd meteen overmeesterd en de Oostenrijkse acteur liet weten dat hij geen ernstige kwetsuren heeft opgelopen.
Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen - Actueel

Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen

Acteur en presentator Jonas Van Geel heeft zijn schaapjes op zijn 34ste al op het droge. Zijn firma boekt de laatste jaren grote winsten en heeft nu een vermogen van 1,7 miljoen euro.
George Clooney raadde Ben Affleck af om Batman te spelen - Actueel

George Clooney raadde Ben Affleck af om Batman te spelen

Na zijn slechte ervaring als Batman in "Batman & Robin" uit 1997 had George Clooney maar één advies voor zijn collega Ben Affleck: "Neem de rol van Batman niet aan". Dit kon Affleck echter niet weerhouden om te schitteren in "Batman v. Superman: Dawn of Justice". Dat vertelde Clooney in een podcast... Verder lezen...