Blijft Apu toch bestaan? - Actueel Cinema

   - 

Volgers van The Simpsons kennen hem maar al te goed. Apu Nahasapeemapetilon, de Indisch-Amerikaanse eigenaar van Kwik-E-Mart. Recentelijk kwam het personage onder vuur omwille van het stereotype beeld dat het met zich meebrengt over mensen van Indische en Aziatische afkomst. Afgelopen weekend werd het gerucht gelanceerd dat The Simpons het karakter zou laten vallen. Al Jean, een van de schrijvers van de populaire serie, beklemtoont echter dat Adi Shankar, die het nieuws verspreidde, "niet in naam van de show spreekt". 

Apu verscheen voor het eerst in de aflevering 'The Telltale Head' uit 1990, met Hank Azaria als stemacteur. Maar de laatste tijd kwam het stereotype personage alsmaar meer onder vuur. Zo verscheen vorig jaar de documentaire 'The Problem with Apu', waar onder meer Whoopi Goldberg haar zegje deed over de problematiek. Toen de makers van The Simpsons in de aflevering 'No Good Read Goes Unpunished' de problematiek zelf behandelden, nam de kritiek enkel verder toe. Lisa Simpson zegt er onder meer dat "iets dat tientallen jaren geleden startte en geroemd werd als onschuldig, nu plots politiek incorrect is. Wat kan je daaraan doen?"

In een interview met IndieWire afgelopen week, vertelde animator Adi Shankar over zijn pogingen om een script te vinden dat het 'Apu probleem' kon oplossen. Maar, zo liet hij weten, het script zou afgewezen zijn en het personage zou helemaal uit de show geschreven worden. "Ik heb het gecheckt bij meerdere bronnen: ze zullen het Apu personage laten vallen", aldus Shankar. "Ze zullen er niet te veel ruchtbaarheid aan geven, maar ze zullen hem uit de serie schrijven om de controverse uit de weg te gaan."

Simpsons schrijver Al Jean distantieert zich echter van de geruchten. Op Twitter schreef hij dat "Adi Shankar geen producer van The Simpsons is. Hij spreekt dan ook niet in naam van de show." (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: