Helen Mirren solliciteert openlijk naar rol als schurk in James Bond - Actueel Cinema

   - 

Helen Mirren heeft haar zinnen gezet op James Bond. Dat vertelde ze aan modetijdschrift Harper's Bazaar. De 73-jarige Britse verkreeg haar bijrol als Magdalene Shaw in de 'Fast & Furious'-franchise door aan de mouw van ster en producer Vin Diesel te trekken, en die tactiek wil de actrice nu ook gebruiken bij de makers van James Bond. 

De Oscarwinnares speelt in 'The Nutcracker and the Four Realms' andermaal een slechterik, en vindt de tijd nu rijp voor een vrouwelijke schurk in de nieuwe 'James Bond'. "Vandaag mogen vrouwen veel leukere slechteriken spelen", vertelt ze. "Ik heb altijd stiekem de ambitie gehad om een slechterik te spelen in een James Bond-film." Toch zou de rol een sprong in het diepe zijn voor haar: "Ik ben een angsthaas en voortdurend nerveus. Ik ben altijd bang dat ik het niet goed zal doen. Maar soms moet je gewoon de sprong wagen en de adrenaline zijn werk laten doen."

Mirren verschijnt volgend jaar in een handvol films, zoals 'Berlin, I Love You', 'Anna' en 'The Good Liar'. Daarnaast zal ze tsarina Catharina II van Rusland vertolken in 'Catherine the Great', een tv-reeks over de Russische koninklijke familie. Het zal haar laatste "koninklijke" rol zijn, vertelde ze nog. (Belga / Belga)

© Foto Joe Seer / Shutterstock.com

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: