Proces Harvey Weinstein aangespannen door Ashley Judd start in 2020 - Actueel Cinema

   - 

De rechtszaak die door de Amerikaanse actrice Ashley Judd is aangespannen tegen filmbaas Harvey Weinstein, start begin 2020. Judd beschuldigt Weinstein ervan misbruik van haar te hebben gemaakt en haar haar filmcarrière te hebben beschadigd. 

De zaak start op 28 januari 2020 bij de rechtbank van Los Angeles, schreef Deadline gisteren. "We kijken ernaar uit om het schandelijke gedrag van de heer Weinstein te bewijzen", zegt Judds advocaat Theodore Boutrous tegen de filmsite. Naar verwachting zal het proces twee weken duren. De vijftigjarige actrice, onder meer bekend van "Kiss the Girls", is een van de eerste vrouwen die publiekelijk uitte dat de Hollywoodproducent zich schuldig zou maken aan seksueel misbruik. Omdat Judd tegenstribbelde toen hij haar bejegende, zou Weinstein haar op een soort zwarte lijst hebben gezet, waardoor Judd geen acteerklus meer kon krijgen. "Ik ben hierdoor werk misgelopen en dus ook geld. Mijn naam is te grabbel gegooid, dat durf ik met zekerheid te zeggen", zei de actrice in een interview met ABC News.

"Lord of The Rings"-regisseur Peter Jackson bevestigt dat hij destijds een aantal vrouwelijke actrices, onder wie Judd, niet mocht casten voor zijn films. Waarom dat niet mocht, werd hem niet verteld. Met Jackson zou inmiddels al uitgebreid gesproken zijn.

De rechtszaak is slechts een deel van de groeiende juridische problemen van Weinstein, die door tientallen vrouwen beschuldigd van verkrachting, aanranding en seksuele intimidatie. Hij wordt ook geconfronteerd met meerdere strafrechtelijke aanklachten wegens aanranding in New York en Los Angeles na een serie onthullingen vorig jaar, waarin hij werd beschuldigd van seksueel wangedrag door meer dan 50 vrouwen, inclusief Judd. Weinstein ontkent alle beschuldigingen van niet-consensuele seks. Ook in Londen wordt onderzoek gedaan naar de gevallen filmproducent. (Belga / Belga)

© Foto's Denis Makarenko / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: