Alain Delon eert Romy Schneider met verjaardagsadvertentie - Actueel Cinema

   - 

Afgelopen zaterdag stond er een opmerkelijke advertentie in het Franse dagblad Le Figaro. De Franse acteur Alain Delon liet een herinnering aan de verjaardag van wijlen actrice Romy Schneider, zijn gewezen verloofde, publiceren. De acteur heeft de advertentie in hoogsteigen persoon gedicteerd, meldt Le Figaro. 

De komst van Delon naar de redactievloer van Le Figaro was volgens adjunct-directeur Etienne de Montéty een complete verrassing. "Hij kwam persoonlijk de tekst dicteren. Het was toen muisstil op de redactie", verklaarde de nieuwschef.

Volgens advertentiedirecteur Pascale Bourdet liet de acteur tien jaar geleden ook al eens een advertentie publiceren voor Romy Schneider, maar toen kwam hij niet ter plaatse. "Dit keer wilde hij persoonlijk en zonder assistent de advertentie dicteren. Na een tweetal aanpassingen was het in orde. Een half uur later vertrok hij. Hij was zichtbaar geëmotioneerd, maar heeft geen woord gesproken over Romy", klinkt het. De acteur liet de volgende tekst publiceren: "Rosemarie Albach-Retty, beter bekend als Romy Schneider, zou vandaag op 23 september tachtig jaar zijn geworden. Mogen diegenen die van haar hielden en nog steeds van haar houden vandaag aan haar denken. Bedankt. Alain Delon."

Alain Delon en Romy Schneider golden in de jaren 50 als hét droomkoppel van de Franse filmwereld. De twee ontmoetten elkaar juist voor de opnames van de speelfilm "Christine". In 1959 werd hun verloving aangekondigd, maar vier jaar later kwam het tot een breuk. Schneider overleed in mei 1982 in Parijs aan de gevolgen van een hartaanval. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: