Burning, een lange intense opbouw, prachtige poëzie en diep mysterie - Actueel Cinema

   - 

Lee Chang-Dong, gerenommeerd regisseur uit Zuid-Korea, bracht in 2010 het fenomenale Poetry uit. Een film over een oudere vrouw met de ziekte van Alzheimer die te maken krijgt met een groot familieprobleem. Deze maand verschijnt er een nieuw meesterwerk van Lee Chang-Dongs hand, gebaseerd op een slechts tien pagina’s tellend kortverhaal van groot schrijver Haruki Murakami. Deze nieuwste film, genaamd Burning, verschijnt op 29 augustus in de Belgische cinemazalen.

Jong-soo werkt parttime als bezorger in Seoul, maar droomt van een schrijverscarrière. Op een dag treft hij Haemi die hij nog kent uit zijn oude buurt. Zij vraagt hem tijdens haar vakantie in Afrika op haar kat te passen. Wanneer Haemi terugkeert, stelt ze Jong-soo voor aan Ben. De mysterieuze jongen die ze in Afrika heeft ontmoet, blijkt een duistere hobby te hebben.

Een lange intense opbouw, prachtige poëzie en diep mysterie werken een zeer unieke sfeer in de hand Meer kunnen we er nog niet over vertellen, want je moet het gewoonweg zelf ervaren. Een echte parel, als je ’t ons vraagt! En oh ja, Burning ontving niet voor niets een heleboel lovende recensies in Cannes

Deze nieuwste film kan u vanaf deze week zelf gaan kijken in de bioscoop. Laat je ons in de comment section weten wat jij ervan vond? 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: