Amerikaanse politicus stapt op na opmerkelijke passage in nieuwe show van Sacha Baron Cohen - Actueel Cinema

   - 

De Republikeinse volksvertegenwoordiger Jason Spencer heeft zichzelf in de nieuwe show van komiek Sacha Baron Cohen, 'Who Is America?', behoorlijk te kijk gezet. Zo werd hij verleid tot racistische uitspraken en liet hij zijn broek zakken voor de camera. Zijn passage leidde tot heel wat controverse en dwong de politicus uiteindelijk tot aftreden, bericht entertainmentmagazine Variety. 

Spencer, Republikein en fervent Trump-fan, is slechts één van de vele politici die zich publiekelijk voor schut zetten in de nieuwe serie van Sacha Baron Cohen. In de bewuste aflevering, die zondag werd uitgezonden, vermomde Cohen zich als de Israëlische anti-terreurexpert kolonel Erran Morad. In die gedaante overtuigde hij Spencer om deel te nemen aan een "trainingsvideo". Op een bepaald moment deed Spencer zijn broek af terwijl hij 'America!' schreeuwde, zogezegd "om terroristen bang te maken". Spencer diende vier termijnen als lid van het parlement van de staat Georgia, maar bij de jongste verkiezingen werd hij verslagen. Na zijn passage in de serie werd door andere politici opgeroepen tot zijn ontslag.

In een reactie in het dagblad Atlanta Journal-Constitution bood Spencer zijn excuses aan. "Sacha Baron Cohen en zijn medewerkers hebben geprofiteerd van mijn verlammende angst voor een aanval op mijn familie", weerde Spencer zich. Vorige week dreigde hij nog met gerechtelijke stappen tegen televisiezender Showtime indien die de bewuste fragmenten zou uitzenden. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: