Inkheart - Bespreking Cinema

 
Brendan Fraser lijkt iets te hebben met spectaculaire avonturenfilms die op het jongere bioscooppubliek mikken, dure speciale effecten opvoeren en op verschillende locaties gefilmd werden. Voor deze bewerking van Cornelia Funkes gelijknamige kinderfantasyroman trok hij, de rest van de cast en de crew naar Groot-Brittannië en Italië. Het eindresultaat is een overzichtelijk in beeld gebrachte prent die gemakkelijk de vergelijking met de 'Harry Potter'- en 'The Chronicles of Narnia'-films kans doorstaan. Fraser speelt een man met een speciale gave: als hij voorleest uit een boek, worden de fictieve personages naar onze wereld getoverd. Enige nadeel: er worden ook mensen uit onze wereld naar de fantasiewerelden gezapt! Op die manier verloor hij zijn echtgenote en de moeder van zijn dierbare dochter. Samen met die laatste is hij op zoek naar het boek waarmee alle problemen begonnen. Maar dan wordt hij door een superslechterik gekidnapt en dreigt het einde der tijden! Nevenacteurs als Helen Mirren en Paul Bettany zorgen ervoor dat het hyperactieve spel van Fraser niet te hard uit de pan swingt en bepaalde scenariobochten komen heel onverwachts. Spijtig genoeg verliest regisseur Iain Softley ('Backbeat' en 'K-Pax') naar het einde toe de teugels en krijgen de dreunende digitale effecten de bovenhand.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Inkheart

Inkheart

Familie, Avontuur  Regie: Iain Softley Met: Brendan Fraser, Paul Bettany, Andy Serkis,... Het verhaal van het meisje Meggie, wiens vader personages uit boeken tot leven kan wekken door hardop voor te lezen. Als een aantal van deze figuren de man kidnappen moet Meggie samen met enkele goede personages hem zien te redden.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: