David Lynch: "Trump zou geschiedenis kunnen ingaan als een van de grootste presidenten" - Actueel Cinema

   - 

Naar eigen zeggen is Amerikaans regisseur David Lynch nooit 'into politics' geweest, maar de man achter "Twin Peaks", "Bluet Velvet" en "Lost Highway" heeft zich in een interview met The Guardian nu toch aan enkele uitspraken gewaagd. 

In aanloop naar de presidentsverkiezingen in de VS van 2016 steunde hij Bernie Sanders, zo was te lezen op zijn Twitter. Maar op wie hij uiteindelijk gestemd heeft, weet hij niet meer. Hij denkt op de Libertariërs, omdat hij houdt van de "vrijheid om te doen wat je wilt". Over Donald Trump heeft Lynch ook zijn twijfels. "Hij zou de geschiedenis kunnen ingaan als een van de grootste Amerikaanse presidenten, omdat hij zoveel onrust heeft veroorzaakt", aldus de 72-jarige Lynch. "Niemand kan tegen hem ingaan op een intelligente manier. Trump is misschien zelf niet goed bezig, maar onze zogezegde leiders zijn niet in staat om het land te doen groeien of iets gedaan te krijgen. Het zijn net kinderen en dat heeft Trump aangetoond."

Trump verblijdde zich maandag op Twitter over de uitspraken van Lynch en kwam er 's avonds op terug tijdens een campagnevergadering in South Carolina. Het artikel "zegt dat hij op Bernie Sanders heeft gestemd, maar nu zegt hij (...) dat Trump misschien wel de juiste keuze was geweest", feleciteerde Trump zichzelf. "Zijn Hollywood-carrière is officieel voorbij", lachte de president, verwijzend naar de oppositie van een groot deel van de filmgemeenschap tegenover zijn persoon en zijn politiek. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: