'The Simpsons' bereikt historische mijlpaal - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse animatieserie 'The Simpsons' schreef gisterenavond televisiegeschiedenis: de 636e aflevering van de reeks over de gele personages in Springfield werd toen uitgezonden op zender Fox, waarmee de satirische show het record van de westernserie 'Gunsmoke' verbrak als langst lopende tv-show aller tijden.

 'Gunsmoke' verscheen van 1955 tot en met 1975 op het scherm en hield het in totaal 635 afleveringen vol. De familie Simpson vierde de mijlpaal met een video waarin de jongste dochter van Homer en Marge, baby Maggie, letterlijk afrekent met 'Gunsmoke' door het hoofdpersonage dood te schieten.

Vorig jaar bestelde Fox een 29e en 30e seizoen van de veelbekroonde animatieserie, ontstaan uit de koker van Matt Groening. Toen stond al vast dat de reeks de langstlopende tv-serie ooit zou worden. Gisteren is het record dan ook officieel verbroken. 'The Simpsons' wordt gesmaakt voor zijn satirische kijk op de (Amerikaanse) popcultuur en is de afgelopen 29 jaar uitgegroeid tot een icoon in het televisielandschap. Het verzamelde onder meer 32 Emmy's en 34 Annie Awards. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: