Makers 'Stranger Things' beschuldigd van plagiaat - Actueel Cinema

   - 

De broers Matt en Ross Duffer hebben het idee voor hun populaire Netflix-serie 'Stranger Things' gestolen. Dat beweest alvast regisseur Charlie Kessler. Volgens de man gingen de Duffers aan de haal met het concept van een kortfilm die hij in 2012 maakte. Dat meldt entertainmentmagazine Variety vandaag. 

In 2012 produceerde Charlie Kessler een korte film, getiteld 'Montauk'. De korte film was bedoeld als teaser voor de langspeelfilm 'The Montauk Project', die Kessler later nog wilde maken. Het verhaal draaide rond geheime experimenten, uitgevoerd door de overheid. Een paar jaar later zou Kessler het idee hebben voorgelegd aan de gebroeders Duffer, in de hoop er een serie van te maken. Van een samenwerking kwam niets in huis, maar niet veel later kwamen de broers en Netflix met 'Stranger Things' op de proppen. De serie werd aanvankelijk aan Netflix verkocht onder de titel 'Montauk' en ging over paranormale gebeurtenissen in de omgeving van een overheidslaboratorium. De overeenkomst met de eerdere kortfilm is volgens Kessler helemaal geen toeval, maar simpelweg diefstal. De regisseur spant dan ook een rechtszaak aan tegen de makers van 'Stranger Things'.

Of Kessler zelf wél als eerste op het idee kwam, is echter evenzeer twijfelachtig. In 1992 verscheen namelijk al het boek 'The Montauk Project: Experiments in Time'. U raadt het al: het boek ging over... vreemde gebeurtenissen rond een geheim overheidslaboratorium op Long Island. Netflix heeft tot nog toe geweigerd om commentaar te geven op de zaak. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: