The Deuce, Supergirl S02, The Expanse, DC Legends S02,.. Uw serie review. - Actueel Cinema

 

Of het nu gaat om corruptie en drugs in Baltimore (The Wire), de economische, sociale en psychologische gevolgen van de orkaan Katrina (Treme), de oorlog in Irak (Generation Kill) of de sociale huisvestingsoorlog in New York (Show me a Hero), David Simon streeft er altijd naar om opvallende beelden van de menselijke ziel vast te leggen. Van zodra hij heeft beslist wat voor decor zijn producties krijgen, probeert Simon motivaties te onthullen. Hij probeert hetgeen zijn protagonisten hopen en wanhopen bloot te leggen. Vervolgens kijkt hij naar dat wat inspiratie kan vormen voor zijn eigen verhalen of kan helpen bij het werk van journalisten.

The Deuce, gecreërd en geschreven in samenwerking met George Pelecanos, voert ons terug naar het New York van de vroege jaren 1970, meer bepaald naar de buurt van 42nd Street in Manhattan tussen Broadway en 8th Avenue ... Ook wel genaamd, The Deuce. We ontmoeten prostituees, hun "beschermers", sekswinkels, enz. Het verhaal vindt plaats op het moment dat de wetgeving schijnheilig is, door verschillende dubbelzinnige acties, en steeds meer en meer toelaatbaar wordt. Wat tevens goed uitkomt voor politici, criminele agenten en maffiosi.

Score: 9/10 Bonus: features, audiocommentaar...

Natuurlijk hebben we een serie voor iedereen nodig: grote budgetten, kleine budgetten, filosofische geschriften, humor van een laag niveau, iconische superhelden en tevens eerder bescheiden superhelden. Zo maken de tweede seizoenen van DC's Legends of Tomorrow en Supergirl deel uit van die kleinere "series", die een bekende ader uitbuiten, alsof het Iron Man of Justice League is. Ik heb een zekere genegenheid voor Supergirl, een fragiel personage, naast haar pumps. Dit tweede seizoen geeft het een beetje meer diepte, een beetje meer plezier. En nieuwe rekruten en nieuwe uitdagingen voor Legends... ook een beetje beter behandeld dan in het eerste seizoen. Dit alles blijft in categorie "B", maar het is goed soms om de hersens wat rust te gunnen!

Score (gemiddeld): 7/10 Bonus: features, audiocommentaren, bloopers...

Na Stephen Hunter's roman (Point of Impact), die nadien op groot scherm werd gebracht met o .a. Mark Wahlberg, is hier de Shooter-serie. En het was niet eenvoudig om deze nieuwe versie te lanceren! Verschillende opnames (Dallas, Baton Rouge ...) verstoorden de lancering van deze herlezing van tegenslagen van Bob Lee Swagger. Het verhaal verandert niet en draait altijd om een plot dat sterk doet denken aan het verhaal rond de dood van John F. Kennedy. Ondanks een moeilijke start ontpopt Shooter - de soap - zich tot een thriller die niet al te slecht in elkaar zit.

Score (gemiddeld): 7/10

In het kort:

  • Tussen thriller en science-fiction met een vleugje filosofie, is The Expanse eerlijk, zweverig entertainment. Wat betreft het kwaliteitsniveau dien je geen grote revolutie te verwachten, maar het zweeft nog steeds hoger dan Killjoys (bijvoorbeeld). 

  • Persoonlijk ben ik niet zo overtuigd van de Zoo-serie, en het tweede seizoen deed me niet van gedacht veranderen.

 

 

 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: